Recensie: Tussen de beesten en wilde rozen – Ashley Poston

Recensie: Tussen de beesten en wilde rozen – Ashley Poston

Cerys, de dochter van de koninklijke tuinman, woont al heel haar leven in het veilige koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Dit heeft het volk te danken aan de eerste koning die een overeenkomst sloot met Vrouwe Wildernis, die over het aangrenzende bos van het koninkrijk regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden.

Cerys weet dit maar al te goed: ze wist ternauwernood te ontsnappen terwijl haar vrienden en haar moeder de dood vonden in het bos. Sinds die dag draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Wanneer gevaarlijke boswezens het koninkrijk binnendringen, moet Cerys noodgedwongen vluchten met als enige metgezellen een irritante kleine vos, een vreemde en reusachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarische Vrouwe Wildernis te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit had gedacht en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, moet Cerys alles op alles zetten om te overleven.

“‘Bramen, botten, bloesem en beten, ik ruik een meisje dat ik niet kan vergeten,’ zei het monster bij de deur.”

Ashley Poston, Tussen de beesten en wilde rozen

Ashley Poston heeft Tussen de beesten en wilde rozen geschreven met een fijne, vlotte en bovenal humorvolle schrijfstijl. Ook de worldbuilding is uitstekend en het verhaal wordt met genoeg details beschreven, waardoor voor mij de wereld heel levendig is geworden. Daarnaast wordt Tussen de beesten en wilde rozen verteld vanuit de perspectieven van Cerys en Vos.

Cerys is de dochter van de koninklijke tuinman en ze woont al haar hele leven in het koninkrijk Aloriya. Wanneer haar geliefden in gevaar zijn, doet ze er alles aan om ze te redden. Ook als dat betekent dat ze met de kleine vos en de reusachtige beer het bos in moeten vluchten. Cerys is een ontzettend sterke meid en haar geliefden zijn alles voor haar. Daarnaast is de Vos een ontzettend leuke karakter, maar te veel laat ik er niet over los, want anders vertel ik al veel te veel!

Tussen de beesten en wilde rozen is een spannend, mysterieus, grappig, liefdevol en sprookjesachtig verhaal. Daarnaast bevat Tussen de beesten en wilde rozen onverwachte wendingen en verdrietige momenten. Tevens ben ik erg van de personages gaan houden en dan vooral van de Vos!

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Tussen de beesten en wilde rozen

Auteur: Ashley Poston  

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 301

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000375271

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Tussen de beesten en wilde rozen – Ashley Poston

Geef een reactie