Recensie: Trinkets (+ Netflix-serie) – Kirsten Smith

Recensie: Trinkets (+ Netflix-serie) – Kirsten Smith

Elodie, Tabitha en Moe zijn allemaal onafhankelijk van elkaar betrapt op stelen. Alle drie worden ze naar de verplichte bijeenkomsten van Anonieme Winkeldieven gestuurd. De meiden kennen elkaar van school, maar daar zouden ze niet samen optrekken. Desondanks ontstaat er bij de bijeenkomsten wel een bijzondere vriendschap tussen de meiden.

Moe is de rebel van de groep, Elodie de nieuwkomer en Tabitha is de populaire meid. Waar ze elkaar normaal nooit zouden treffen, hebben ze één ding gemeen: hun passie is stelen. Maar waarom stelen ze en wat drijft hen? Maar één ding is duidelijk: alles kun je stelen, maar vriendschap is onbetaalbaar!

‘Met je buit de winkel uit lopen is zowel het ergste als het beste deel. Je staat op het punt of een briljante oplichter, of de volgende jeugddelinquent in de statistieken te worden.’

Kirsten Smith, Trinkets

Kirsten Smith heeft een fijne en vlotte schrijfstijl, waardoor Trinkets vlot leesbaar is. Zowel de Netflix-serie als het boek hebben een pakkend begin, waardoor het tempo goed in beiden wordt gehouden.

Trinkets beleef je vanuit het perspectief van drie vriendinnen: Elodie, Tabitha en Moe. De drie meiden zijn qua karakter zeer verschillend, maar één ding hebben ze gemeen: ze krijgen een kick van stelen. Ook hebben ze alle drie een eigen reden waarom ze zijn begonnen met stelen. Ondanks de verschillende karakters ontstaat er door de bijeenkomsten van Anonieme Winkeldieven een bijzondere vriendschap. In het boek hebben de vriendinnen allemaal een eigen verhaalstijl gekregen, wat typerend is voor hun karakter.

Tussen de Netflix-serie en het boek, zitten zoals altijd wel, diverse verschillen. Zo zien de personages er in de Netflix-serie anders uit dan dat ze in het boek worden beschreven. Of heeft het boek andere personages die niet bestaan in de Netflix-serie. Ondanks de verschillen, is de rode draad in beide gevallen hetzelfde. Al vond ik dat in het boek sommige scenes te snel verliepen of dat de scenes elkaar te snel achter elkaar opvolgde, waardoor het soms wat minder realistisch werd.

Trinkets is een verhaal waarin drie meiden die samen één ding gemeen hebben: stelen. Deze meiden zouden normaal gesproken nooit vriendinnen worden, maar door bijeenkomsten van Anonieme Winkeldieven ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen Elodie, Tabitha en Moe!

Uitgeverij de Fontein bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Trinkets

Auteur: Kirsten Smith

Genre: Young Adult

Uitgeverij: de Fontein

Bladzijdes: 302

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789026149313

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Trinkets (+ Netflix-serie) – Kirsten Smith

Geef een reactie