Recensie: Trial of the Sun Queen (Artefacts of Ouranos #1) – Nisha J. Tuli

Recensie: Trial of the Sun Queen (Artefacts of Ouranos #1) – Nisha J. Tuli

Lor leeft al jaren in de gruwelijke gevangenis van de Aurorakoning. Ze heeft nog maar één wens: hem ooit laten boeten voor wat hij haar en haar familie heeft aangedaan.

Wanneer Lor onverwacht bevrijd wordt uit deze hel, komt ze terecht in het luxe paleis van de rivaliserende Zonnekoning Atlas. Daar wacht haar een dodelijke competitie: ze moet met negen vrouwen strijden om de hand van de adembenemende, sexy Atlas. Als het Lor lukt om de Selectie te winnen, wordt ze zijn koningin en kan ze eindelijk wraak nemen op de Aurorakoning.

Maar de andere oogverblindende Fae-kandidaten doen er alles aan om outsider Lor uit te schakelen… want wie afvalt, is voorgoed verloren.

“‘Je moet me wel een ongelooflijke dwaas vinden. Ik heb zo weinig gedaan en bijna niets meegemaakt in dit leven. In vergelijking met de andere kandidaten ben ik onwetend en… onbeschaafd. Je kunt me in deze prachtige jurk stoppen, maar je kunt niet verbergen wat ik ben.’”

Nisha J. Tuli, Trial of the Sun Queen

Personages (Characters) Trial of the Sun Queen vertelt het verhaal van Lor. Op Jonge leeftijd is Lor gevangen genomen in de gruwelijke gevangenis van de Aurorakoning. In de gevangenis heeft Lor zich leren verweren, zowel verbaal als fysiek. Wanneer Lor onverwachts wordt meegenomen uit de gevangenis, komt ze terecht in een competitie waar wordt gestreden om de hand van Zonnekoning Atlas. Algauw wordt duidelijk dat Lor een andere ‘opleiding’ heeft dan haar tegenkandidaten. Desondanks blijkt Lor toch gecharmeerd van de Zonnekoning, waardoor ze er alles aan doet om de Selectie te winnen. Ook om daarbij haar broer en zus uit de gevangenis te kunnen redden. Gedurende de competitie merkt Lor dat er ook personen zijn die haar op een andere manier in hun macht willen hebben, maar Lor weet zelf niet waarom.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Trial of the Sun Queen is zowel spannend als geheimzinnig. De spannende sfeer wordt gecreëerd door de uitdagingen die Lor moet ondergaan in de competitie, aangezien één verkeerde stap dodelijke gevolgen kan hebben. Tegelijkertijd heerst er een geheimzinnige sfeer, doordat er weinig bekend is waarom Lor uit de gevangenis is bevrijdt en wat de Zonnekoning exact wil van Lor. Gaandeweg Trial of the Sun Queen komt er ook meer geheimzinnigheid rondom Lor, omdat meerdere personen iets van haar willen.

Schrijfstijl (Writing) – Nisha J. Tuli heeft Trial of the Sun Queen geschreven met een vlotte en fijne schrijfstijl. Door deze schrijfstijl leest Trial of the Sun Queen lekker weg, mede ook door de personages die door hun karakters enorm fascineren.

Plot (Plot) Trial of the Sun Queen begint met het dagelijks leven van Lor in de gevangenis. Algauw wordt Lor ontvoerd en komt ze terecht in een luxe paleis, waar algauw blijkt dat ze mee doet aan de Selectie om te strijden om de hand van Zonnekoning Atlas. In eerste instantie heeft Lor moeite met de omschakeling; het leven in het luxe paleis is het tegenovergestelde van haar leven in de gevangenis. Tevens vindt Lor het moeilijk om personen te vertrouwen, want ze weet niet wat ze eigenlijk met haar voor hebben. Toch raakt Lor geïnteresseerd in Atlas en doet Lor er dan ook alles aan om de Selectie te winnen. Maar gaandeweg raakt Lor in de war, want er blijken meer personen te zijn die specifiek iets van haar willen.

Intrige (Intrigue) Trial of the Sun Queen is vanaf het eerste moment intrigerend. Dit komt voornamelijk door de geheimzinnige personages, waaronder Zonnekoning Atlas, maar ook door het karakter en het doorzettingsvermogen van Lor. Tevens zijn de gebeurtenissen spannend omdat elke misstap dodelijke gevolgen kan hebben. En vanaf het moment dat blijkt dat er meer is rondom de personage Lor, wordt het moeilijk om Trial of the Sun Queen opzij te leggen.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen en personages in Trial of the Sun Queen passen bij een fantasie verhaal. Dit komt ten eerste door de afwisseling tussen voorspelbare en onvoorspelbare gebeurtenissen, met de fantasie-elementen. Ten tweede door de eigenschappelijk en het uiterlijk van de personages die ook erg fantasierijk zijn.

Amusement (Enjoyment) Trial of the Sun Queen is een intrigerend, spannend en geheimzinnig verhaal over Lor. Al jarenlang wordt Lor samen met haar broer en zus gevangengehouden in een gruwelijke gevangenis van de Aurorakoning. Plotseling wordt Lor ontvoerd en meegenomen naar het luxe paleis van de Zonnekoning. Daar doet ze mee aan de Selectie om uiteindelijk te strijden om de hand van Zonnekoning Atlas. Maar er blijkt veel meer aan de hand te zijn rondom Lor. Nisha J. Tuli heeft van Trial of the Sun Queen een enerverend verhaal gemaakt die moeilijk is om weg te leggen. De plottwist op het einde zorgt er daarnaast voor dat ik niet kan wachten op Rule of the Aurora King.

De Fontein bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Trial of the Sun Queen

Auteur: Nisha J. Tuli

Genre: Fantasy

Uitgeverij: De Fontein

Bladzijdes: 435

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789026171956

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Trial of the Sun Queen (Artefacts of Ouranos #1) – Nisha J. Tuli

Geef een reactie