Recensie: Toxine – Rani de Vadder

Recensie: Toxine – Rani de Vadder

Khala heeft geen beslissingsrecht over haar leven als Offer en is daardoor eigendom van de Opperheer. Hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking, voor zichzelf gebruiken. Op deze manier kan hij de toxische macht over zijn rijk vergroten en zijn vijanden voorgoed vernietigen.

Khala besluit te vluchten om uit zijn klauwen te blijven. Samen met een mysterieuze bandiet en een roodharige furie begint ze aan een hels avontuur. Tot ze tijdens haar vlucht de uitgelezen kans krijgt om zelf de strijd met de Opperheer aan te gaan.

Daarvoor moet ze echter tot het uiterste gaan. En om te winnen, moet ze doden. Maar zijn haar bondgenoten wel te vertrouwen? En wie is de Zwarte Slang die haar overal weet te vinden?

‘Dit is allesbehalve jouw schuld, Khala,’ zei hij zacht. ‘Het is die van hém. Jij hebt er nooit voor gekozen om gebrandmerkt te worden als een dier, om gebruikt te worden wanneer hij je nodig heeft. Hij is de enige boosdoener hier. Jij probeert gewoon te overleven, te léven.’

Rani de Vadder, Toxine

Door de fijne en vlotte schrijfstijl van Rani de Vadder en omdat de hoofdstukken een uitstekende lengte hebben, wordt Toxine verteld met een aangenaam leestempo. Daarnaast wordt Toxine op één hoofdstuk na verteld vanuit het perspectief van Khala.

Khala is een Offer en daardoor is ze eigendom van de Opperheer. Khala heeft als Talent dat ze kan doden door een enkele aanraking en de Opperheer wil haar daarom hebben. Maar Khala wil niet zijn eigendom zijn, waardoor ze besluit om te vluchten. Onderweg komt ze een mysterieuze bandiet en een roodharige furie tegen en samen gaan ze op avontuur.

Toxine is een spannend, avontuurlijk en mysterieus verhaal, waarin Khala probeert om niet in de handen te vallen van de Opperheer. Toxine wordt langzaam, maar met veel spanning opgebouwd. Daarnaast zijn de worldbuilding en de karakters uitstekend beschreven. Het einde van Toxine is spannend, waardoor het tempo erg wordt opgevoerd. Helaas kwam het tempo iets te hoog te liggen, aangezien er met minder tempo er nog meer van het verhaal zou kunnen worden genoten. Desondanks was het een fantastische verhaal en ik hoop dat er meer boeken van Rani de Vadder gaan volgen!

Uitgeverij Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Toxine

Auteur: Rani de Vadder

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 317

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463967075

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Toxine – Rani de Vadder

Geef een reactie