Recensie: Tot onze wegen scheiden – Emma Anna

Recensie: Tot onze wegen scheiden – Emma Anna

De eenentwintigjarige Ada woont al haar hele leven in het strenggelovige dorpje Breesden. Wanneer ze een paar weken voor haar huwelijk voor haar studie in Roosendaal moet zijn, ontmoet ze door omstandigheden de jongere Belen, zoon van een Griekse restauranteigenaar. Ze krijgt een baantje als serveersters aangeboden en hoewel ze weet dat haar ouders het nooit zouden goedkeuren, zegt ze ja.

Ada probeert krampachtig haar twee verschillende levens gescheiden te houden tot de grote dag. Vanaf dan zal ze de rol van plichtsgetrouw echtgenote moeten spelen. Maar naarmate die dag dichterbij komt, trekt ze meer en meer naar Belen toe. Er ontstaat een oprechte en open vriendschap; iets wat ze nog nooit eerder heeft ervaren. Ada begint te beseffen dat de waarden en normen die ze haar hele leven al met zich meedraagt door Belen in gevaar komen, maar hem en zijn vrije leven loslaten is niet gemakkelijk als ze diepere gevoelens voor hem krijgt. Kan ze een andere weg inslaan als ze tegelijkertijd bang is voor de mensen die haar zouden moeten beschermen?

“‘Liefde is iemand toewensen wat je voor jezelf wenst, maar dan moet je wel van jezelf houden.’”

Emma Anna, Tot onze wegen scheiden

Emma Anna heeft het weer voor elkaar gekregen om je te betoveren met haar mooie schrijfstijl! Wederom word je meegezogen in het verhaal en ga je meeleven met de personages. Tot onze wegen scheiden wordt verteld vanuit het perspectief van Ada.

Ada is een eenentwintigjarige vrouw die haar hele leven in het strenggelovige dorpje Breesden. Haar hele leven is eigenlijk al voorgeschreven. Maar Ada wil eigenlijk studeren en niet een plichtsgetrouwe echtgenote worden, maar daarentegen wil ze ook niet haar familie in verlegenheid brengen. Wanneer ze door omstandigheden een baantje als serveerster aanneemt en de jongen Belen ontmoet, gaat er een andere wereld voor haar open. Daarnaast is het absoluut prachtig om te zien hoe Ada zich ontwikkelt gedurende het verhaal. Zo maakt ze eigen, maar bovenal moeilijke keuzes. Ook is het prachtig om te zien hoe Belen omgaat met de hele situatie.

Vanaf de eerste pagina werd ik weer helemaal meegezogen in het verhaal. Dit komt mede doordat het verhaal realistisch is en dat je erg meeleeft met Ada. Daarnaast laat Tot onze wegen scheiden zien dat geen enkel persoon perfect is. Tot onze wegen scheiden is een bijzonder en prachtig verhaal over de strenggelovige Ada die de andere kant van het leven ontdekt.


Titel: Tot onze wegen scheiden

Auteur: Emma Anna

Genre: New Adult

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 325

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789492585578

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Tot onze wegen scheiden – Emma Anna

Geef een reactie