Recensie: Toevlucht & Gedwongen (The Vampire Diaries: Stefans Dagboeken #5-6) – L.J. Smith

Recensie: Toevlucht & Gedwongen (The Vampire Diaries: Stefans Dagboeken #5-6) – L.J. Smith

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Het leven van Stefan en Damon ligt na de gewelddadige gebeurtenissen in Londen weer in puin. De haat van hun aartsvijand Samuel kent zijn oorsprong in hun eigen verleden en bij de vrouw die hun levens voorgoed veranderde. Kunnen ze hun verschillen opzij zetten voordat Samuel zijn bloedige plannen kan uitvoeren?

Stefan en Damon dachten dat ze het kwaad in de wereld wel kenden, maar niets en niemand is zo kwaadaardig als hun aartsvijand Samuel. Om te voorkomen dat hij de macht over zowel vampiers als stervelingen in handen krijgt, roepen Stefan en Damon de hulp in van wel heel onwaarschijnlijk bondgenoten: heksen.

Het bonzen van een hart is een geluid als geen ander, waar ik altijd gretig naar luisterde, in afwachting van het moment dat ik toesloeg. Maar het geluid dat nu in mijn oren weergalmde, was niet het bonzen van een mensenhart. Het miste de unieke sensatie die bloed zo onweerstaanbaar maakt. Het was afkomstig van mezelf… en van mijn broer.

L.J. Smith, Toevlucht & Gedwongen

Toevlucht & Gedwongen wordt verteld vanuit het perspectief van Stefan. Het verhaal laat zien wat Stefan heeft beleefd in het begin van zijn leven als vampier. Tevens laat Toevlucht & Gedwongen zien hoe hecht, maar tevens ook net zo breekbaar de band tussen de broers Stefan en Damon is.

In Toevlucht & Gedwongen worden ditmaal weinig tot geen nieuwe personages geïntroduceerd. Maar wordt er voornamelijk afgesloten met de personages uit Begeerte & Moordlust

Toevlucht & Gedwongen is net zoals Begeerte & Moordlust vooral erg langzaam en saai. Dit komt omdat er eigenlijk weinig tot niets in het verhaal gebeurt. Alleen op het einde waren er spannende en actievolle gebeurtenissen, waardoor je blijft lezen. Maar de rest van Toevlucht & Gedwongen gebeurde maar op één tempo, en was soms zelfs voorspelbaar!


Titel: Toevlucht & Gedwongen

Auteur: L.J. Smith

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 333

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022569764

Beoordeling: 3/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Toevlucht & Gedwongen (The Vampire Diaries: Stefans Dagboeken #5-6) – L.J. Smith

Geef een reactie