Recensie: Tiny Pretty Things (Tiny Pretty Things #1) – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Recensie: Tiny Pretty Things (Tiny Pretty Things #1) – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Gigi, Bette en June behoren tot de beste leerlingen van hun exclusieve balletschool in Manhattan. De vrijgevochten Gigi is nieuw op school, en wil alleen maar dansen… maar dat zou wel eens dodelijk voor haar kunnen zijn. Voor Bette lijkt alles in haar leven mee te zitten, maar het verlangen om haar talentvolle zus te overtreffen brengt een gevaarlijke kant van haar naar boven. En de perfectionistische June moét een hoofdrol zien te bemachtigen dit jaar, want anders maakt haar moeder voorgoed een einde aan haar dansdromen.

In de wereld waarin iedereen zowel je vriend als je vijand zou kunnen zijn, doen de drie meisjes er alles aan om de top te bereiken. Ook als ze daarvoor moeten liegen, opofferen, manipuleren en bedriegen.

“ ‘Ik heb haar niet geduwd!’ gilt ze. De politieagenten schuiven haar een stukje weg van de groep.”

Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton, Tiny Pretty Things

Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton hebben Tiny Pretty Things met een vlotte en fijne schrijfstijl geschreven. Mede door deze schrijfstijl en de perfecte lengte van de hoofdstukken, heeft Tiny Pretty Things een fijn leestempo gekregen. Daarnaast wordt Tiny Pretty Things geschreven van uit de perspectieven van Gigi, Bette en June.

De meiden hebben alle drie een andere afkomst en daardoor ook een andere achtergrond. Maar samen hebben de drie meiden één ding gemeen: ze willen alle drie de beste ballerina zijn en een mooie danscarrière tegemoet gaan. De karakters van deze meiden zijn zo verschillend dat ze anders reageren op tegenslagen die de balletwereld heeft en dit uitten ze soms dan ook met een gemene manier op anderen.

Tiny Pretty Things laat zien dat de balletschool een harde wereld is. Daarnaast heeft Tiny Pretty Things een apart en open einde, maar is het zo geschreven dat je niet verwacht dat er nog een vervolgdeel achteraan komt. Tevens verliep het verhaal soms langzaam, dit kwam doordat voor mijn gevoel er veel dezelfde gebeurtenissen plaatsvonden, zoals onder andere het treiteren. Daarnaast was gedurende het verhaal voor mij onduidelijk waar het verhaal zich naar toe zou leiden, maar op het einde kwam ik tot de conclusie dat het verhaal zich eigenlijk nergens naar toe leidde. Hopelijk komt in Shiny Broken Pieces naar voren waar het verhaal zich naar toe aan het ontwikkelen is.


Titel: Tiny Pretty Things

Auteur: Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 400

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463491587

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Tiny Pretty Things (Tiny Pretty Things #1) – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Geef een reactie