Recensie: The Perfectionists (The Perfectionists #1) – Sara Shepard

Recensie: The Perfectionists (The Perfectionists #1) – Sara Shepard

Op Beacon High is Nolan Hotchkiss de koning. Zijn charmes, rijkdom en goede looks zorgen ervoor dat hij enorm populair is. Maar ondertussen heeft hij het leven van veel studenten geruïneerd. Toch regeert Nolan ongestoord verder. Tot nu toe…

Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie en Parker lijken op het eerste gezicht niet veel met elkaar gemeen te hebben. Ze hebben allemaal hun eigen drama’s en persoonlijke doelen. Toch delen ze één ding: hun intense haat voor Nolan Hotchkiss. Ze vinden dat hij moet boeten voor alles wat hij hen heeft aangedaan. Met z’n vijven bedenken ze de perfecte moord – een hypothetische moord, natuurlijk. Het is slechts fictie… totdat hun wens opeens werkelijkheid wordt. Nolan is vermoord, precies zoals zij het nauwkeurig gepland hadden. Alleen hebben zij het niet gedaan. Maar wie dan wel?

“En perfectie gaat nu eenmaal gepaard met druk. De scholieren hier behoren tot de beste van het land, dus moeten ze af en toe een beetje stoom afblazen. Wat vijf meiden echter niet weten is dat stoom dezelfde brandwonden kan veroorzaken als open vuur.”

Sara Shepard, The Perfectionists

Pretty Little Liars is een serie, van Sara Shepard, die ik een aantal jaar geleden heb verslonden. Dus toen ik zag dat er een nieuwe serie van Sara Shepard zou worden uitgegeven, was ik erg benieuwd naar het verhaal. Het eerste dat mij opviel aan The Perfectionists is dat het net zoals Pretty Little Liars geschreven is met een fijne en vlotte schrijfstijl van Sara Shepard. Daarnaast bevat ook The Perfectionists veel personages.

De hoofdpersonages zijn Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie en Parker. Ook vanuit hun perspectieven wordt The Perfectionists verteld. De vijf worden gedurende de eerste paar hoofdstukken geïntroduceerd, waarbij het meteen duidelijk wordt dat de vijf allemaal verschillende karakters hebben. Desondanks hebben ze allemaal één ding gemeen: de haat voor Nolan Hotchkiss. Nolan heeft op de een of andere manier alle vijf iets aangedaan, waardoor ze vinden dat hij moet boeten.

The Perfectionists bevat verrassende wendingen en een enorme cliffhanger, waardoor ik niet kan wachten om The Good Girls te lezen. Daarnaast weet je gedurende The Perfectionists dat sommige personages niets met de moord te maken hebben, waardoor je maar blijft malen wie nu precies Nolan heeft vermoord. The Perfectionists is spannend, intrigerend en een mysterieus verhaal!

Moon bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: The Perfectionists

Auteur: Sara Shepard

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Moon

Bladzijdes: 255

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789048858231

Beoordeling: 4/5 sterren


3 gedachten over “Recensie: The Perfectionists (The Perfectionists #1) – Sara Shepard

Geef een reactie