Recensie: The Fates Divide (Carve the Mark #2) – Veronica Roth

Recensie: The Fates Divide (Carve the Mark #2) – Veronica Roth

Cyra en Akos hebben samen met een aantal andere rebellen Shotet moeten ontvluchten, na een aantal gruwelijke moorden die ze hebben gepleegd. Om veilig te kunnen zijn, hebben Cyra en Akos samen met de rebellen besloten om naar Ogra te vluchten. Ogra is namelijk een planeet dat niet makkelijk te bereiken is, en waar al diverse andere rebellen zich op-houden.

Eenmaal op Ogra aangekomen, komt er een verrassend bericht naar buiten. De al jaren doodverklaarde en meest gevreesde man van Shotet, Lazmet Noavek, blijkt nog in leven te zijn. Hij eist meteen Shotet weer op, waar door de gruwelijke moorden een oproer was begonnen.

Om de vrede te behouden tussen alle planeten, komen Cyra en Akos tot de conclusie dat Lazmet vermoord moet worden. Gaat het hun lukken om hem te vermoorden en drijft al het geweld Cyra en Akos niet uit elkaar?

‘Ik wil niet het geschenk zijn dat iemand krijgt als hij al verloren heeft. Ik wil geen prettige onontkoombaarheid zijn. Ik wil gekozen worden. Ik wil gewild zijn.’

Veronica Roth, The Fates Divide

Vanaf de eerste pagina word je meegenomen naar het moment, waar Carve the Mark stopte. Meteen gebeurd er van alles, waardoor het soms nogal overweldigd overkwam. Ook omdat je eerst weer in het verhaal moest komen, was het soms makkelijk om The Fates Divide even opzij te leggen. Wanneer je eenmaal weer in het verhaal zit, raak je er door verstrikt en wil je het uitlezen. Tevens kwam ik er later pas achter dat achterin het boek een verklarende woordenlijst was opgenomen. Misschien was het beter geweest wanneer de woordenlijst voorin het boek was opgenomen of dat er werd gerefereerd naar de woordenlijst.

Veronica Roth heeft een zeer gedetailleerde schrijfstijl, maar daarentegen laat ze wel ruimte voor de fantasie van de lezer. Mede door de details, komt de worldbuilding goed tot stand. De goede worldbuilding, de details en de karakters maken het verhaal interessanter en vermakelijker. In Carve the Mark werd het verhaal voornamelijk verteld vanuit de perspectieven van de twee hoofdpersonages Cyra en Akos. In The Fates Divide daarentegen wordt voor een andere opzet gekozen, namelijk dat de belangrijkste personages het verhaal vertellen. Door de diverse perspectieven leer je nog beter de wereld kennen en ga je ook de gemaakte keuzes beter begrijpen.

In The Fates Divide komen veel personages voor. De personages die veelvuldig naar vorenkomen, zijn dan ook cruciaal voor het verhaal. Daarnaast krijgen deze personages ook diepgang, waardoor ze niet even ‘voorbijvliegen’. De hoofdpersonages Cyra en Akos gaan ten opzichte van Carve the Mark een behoorlijke karakterontwikkeling door, mede door alle ellende die ze meemaken en hebben meegemaakt. Daarnaast komt ook naar voren dat beide personages niet perfect zijn, en net zoals normale mensen mindere kanten hebben.

In The Fates Divide komen veel onverwachte gebeurtenissen voor, waarin soms onvoorziene geheimen boven water komen. Ook bevat The Fates Divide veel actie en spanning.

The Fates Divide is actievol, spannend en heeft krachtige personages met diepgang. Daarnaast ondergaan de hoofdpersonages Cyra en Akos aanzienlijke karakterontwikkelingen.


Titel: The Fates Divide

Auteur: Veronica Roth

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 374

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000354245

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

3 gedachten over “Recensie: The Fates Divide (Carve the Mark #2) – Veronica Roth

Geef een reactie