Recensie: Terug naar ReDawn (Sterrenvlucht #2.2) – Brandon Sanderson & Janci Patterson

Recensie: Terug naar ReDawn (Sterrenvlucht #2.2) – Brandon Sanderson & Janci Patterson

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

‘Geloof hun leugens niet. Vertrouw hun valse vrede niet.’ Dat is de waarschuwing die Alanik van de planeet ReDawn aan Spensa gaf nadat Alaniks schip een noodlanding had gemaakt op Detritus. Wat ze daar aantrof was een schok: een hele planeet van vrije Mensen die vochten tegen de Superioriteit. Waren zij de bondgenoten die haar volk hard nodig had?

Toen ze eindelijk was hersteld van haar verwondingen en enkele leden van Sterrenvlucht ontmoette, ontdekte ze dat haar waarschuwing aan Spensa in de wind was geslagen door de regering van Detritus, en dat die een vredesvoorstel van de Superioriteit overwogen. Na haar terugkeer naar ReDawn is Alanik ontzet als ze hoort dat de factie in de regering van ReDawn die de Superioriteit tevreden wil stellen de overhand heeft gekregen. Nu Alaniks mentor, Rinakin, gevangen is genomen, kan ze zich tot niemand meer wenden behalve Jorgen, FM en hun vriend Rig. Een oude technologie heeft misschien het vermogen om hun beiden planeten te redden van een ramp, maar kunnen ze de geheimen ervan ontdekken voordat het te laat is?

“‘We hoeven ons niet door de Superioriteit te laten vertellen dat wij “mindere soorten” zijn. We kunnen de strijd van onze voorouders weer oppakken. We kunnen onze oude allianties hervatten. We kunnen de Superioriteit eraan herinneren waarom zij in eerste instantie zo bang voor ons waren, en misschien kunnen we deze keer wel winnen.’”

Brandon Sanderson & Janci Patterson, Terug naar ReDawn

Personages (Characters) Terug naar ReDawn vertelt het verhaal van Alanik. Wanneer Alanik terugkomt op haar planeet ReDawn komt ze tot ontdekking dat een groot deel van de factie van de regering de Superioriteit tevreden wil stellen. Om haar planeet te redden moet Alanik haar eigen plan trekken en contact zoeken met oude bekenden op Detritus, een planeet waar vrije Mensen vochten tegen de Superioriteit. Samen met Jorgen, FM en Rig probeert Alanik uiteindelijk zowel ReDawn als Detritus te redden van de Superioriteit. Hiervoor heeft Alanik haar doorzettingsvermogen nodig, maar bovenal moet ze de anderen vertrouwen zonder dat ze weet of ze echt te vertrouwen zijn.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Terug naar ReDawn is spannend en geheimzinnig. De geheimzinnigheid komt door het onbekende dat de Superioriteit met zich meebrengt, want gaan personen de verhalen van Alanik, Jorgen, FM en Rig wel geloven in de strijd tegen de Superioriteit. Daarbij wordt er ook een spannende sfeer gecreëerd omdat het onbekend blijft wat de Superioriteit van plan is en of het hen gaat lukken om hun planeten te redden.

Schrijfstijl (Writing) – Brandon Sanderson en Janci Patterson hebben Terug naar ReDawn geschreven met een vlotte en fijne schrijfstijl. Daarbij krijgt Alanik meer aandacht in Terug naar ReDawn dan in de andere delen, waardoor Alanik ondanks de beperkte aantal pagina’s meer diepgang heeft gekregen.

Plot (Plot) Terug naar ReDawn begint met Alanik waarbij duidelijk wordt dat een overgrote deel van de factie in de regering van ReDawn de Superioriteit tevreden wil stellen. Meteen probeert Alanik dit tegen te gaan, maar haar mentor wordt gevangengenomen. Hierdoor zoekt ze hulp van Jorgen, FM en Rig op Detritus, aangezien zij al eerder hebben gevochten tegen de Superioriteit. Echter, ook hun planeet dreigt zich over te geven aan de Superioriteit. Samen gaan ze strijden om hun planeten te redden, maar daarbij is wel de vraag of ze elkaar kunnen en willen vertrouwen.

Intrige (Intrigue) Terug naar ReDawn is absoluut een intrigerend verhaal, vooral omdat vanaf de eerste pagina’s het verhaal al spannend en geheimzinnig is. Hierdoor en door de personages wil je weten hoe het voor beide planeten gaat aflopen.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Terug naar ReDawn zijn voor een science fictie verhaal logisch. Dit komt door de soort gebeurtenissen die plaatsvinden, maar ook door de afwisseling in spannende, minder spannende, voorspelbare en onvoorspelbare gebeurtenissen.

Amusement (Enjoyment) Terug naar ReDawn is een spannend, geheimzinnig en intrigerend verhaal over Alanik, een bewoner van ReDawn. Alanik komt erachter dat een overgroot deel van de factie van haar planeet de Superioriteit tevreden wil stellen en zoekt hulp van een andere planeet om dit te voorkomen. Echter, beide planeten lijken ten onder te gaan aan de Superioriteit en Alanik moet leren samen te werken om beide planeten te kunnen redden, zonder dat ze weet of ze elkaar kunnen en willen vertrouwen.

Iceberg Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Terug naar ReDawn

Auteur: Brandon Sanderson & Janci Patterson

Genre: Young Adult, Science Fiction

Uitgeverij: Iceberg Books

Bladzijdes: 215

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789083267487

Beoordeling: 4/5 sterren

Geef een reactie