Recensie: Supernova (Lichtjaren #2) – Kass Morgan

Recensie: Supernova (Lichtjaren #2) – Kass Morgan

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Er dreigt een oorlog in het sterrenstelsel. De grootste vijand van de Academie komt steeds dichterbij en de vriendschap, loyaliteit en het talent van Orelia, Arran, Cormak en Vesper wordt zwaar op de proef gesteld.

Orelia is gearresteerd voor spionage en haar toekomst ziet er niet zo best uit. Maar dan doen de Quatranen haar een verrassend aanbod dat niet alleen haar leven kan redden, maar ook dat van iedereen in het sterrenstelsel.

Arran is verraden en zoekt troost bij een sympathieke jongen uit Loos. Iemand die begrijpt hoe moeilijk het is om nergens bij te horen. Maar is dat genoeg om de pijn van zijn gebroken hart te verzachten?

Ondertussen wordt de positie van Cormak op de Quatra Vloot Academie bedreigd wanneer iemand zijn geheim ontdekt en alles waar hij voor heeft gevochten in gevaar brengt.

Vesper staat op het punt officier te worden, de positie waar ze altijd van heeft gedroomd, totdat ze een samenwerking ontdekt waardoor ze haar vertrouwen in de Quatra Vloot Academie bijna verliest.

Orelia, Arran, Cormak en Vesper worden gedwongen om hun meningsverschillen opzij te zetten en ze zullen moeten samenwerken om de vrede in hun universum te herstellen. Lukt het om weer een team te worden?

“Hij klonk bijna geamuseerd toen hij zie: ‘Zij is de laatste persoon die ik ooit zou vertrouwen.’”

Kass Morgan, Supernova

Personages (Characters) Supernova vertelt het verhaal van Orelia, Arran, Cormak en Vesper. Onverwachts wordt Orelia opgepakt, want ze wordt aangezien als spion van de Schimmen. Haar geheim is ontdekt, waardoor ze moet twijfelen wie ze gaat beschermen; haar vrienden of haar planeet. Arran daarentegen voert een strijd met zichzelf; zijn relatie is verbroken. Cormak daarentegen wordt gechanteerd met het geheim dat hij niet zegt wie hij werkelijk is. En als laatste Vesper; zij krijgt te maken met verborgen geheimen die het hele universum in gevaar brengt.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Supernova is spannend en geheimzinnig. De spannende sfeer is minder dan in het voorgaande deel Lichtjaren en daarnaast werd aan het begin van het verhaal al verteld dat het allemaal uiteindelijk goed zou gaan eindigen. Toch heerst er een spannende sfeer in Supernova, voornamelijk door diverse gebeurtenissen. Eén van die gebeurtenissen heeft te maken met of het Orelia, Arran, Cormak en Vesper gaat lukken om alle aanvallen onschadelijk te kunnen maken. De geheimzinnige sfeer daarentegen wordt gecreëerd doordat het lang onduidelijk blijft wie nou verantwoordelijk is voor bepaalde acties en wie nu welke informatie heeft.

Schrijfstijl (Writing) – Kass Morgan heeft Supernova geschreven met een fijne en vlotte schrijfstijl. Ook in Supernova wordt het verhaal verteld vanuit de perspectieven van Orelia, Arran, Cormak en Vesper. Hierdoor wordt Supernova vanuit verschillende kanten belicht en daarnaast brengen de verschillende achtergronden en karakters van de personages ook veel informatie.

Plot (Plot) Supernova begint eigenlijk met dat Orelia gevangen is genomen omdat ze wordt verdacht een spion te zijn van de Schimmen. Algauw wordt duidelijk welke keuze Orelia gaat maken; gaat ze alles vertellen over haar planeet of gaat ze hen beschermen. Daarnaast wordt ook duidelijk dat de geschiedenis anders blijkt te zijn dan de meesten dachten. Hierdoor worden andere keuzes gemaakt, maar daar blijkt ook niet iedereen mee eens te zijn. Om het universum te redden moeten Orelia, Arran, Cormak en Vesper er alles aan zien te doen om diverse personen tot stoppen te brengen. Maar dat is niet makkelijk want ze moeten elkaar nog wel durven te vertrouwen.

Intrige (Intrigue) Supernova is een intrigerend verhaal, voornamelijk door de karakters van de personages. Ondanks de vele geheimen waarmee Orelia, Arran, Cormak en Vesper te maken krijgen, moeten ze elkaar durven te vertrouwen om te kunnen strijden tegen rechtvaardigheid. Deze strijdvaardigheid, maar ook hun karakters hebben positieve invloed op het verhaal, waardoor je echt wilt weten hoe ze met alles omgaan en ervoor gaan zorgen dat het universum blijft bestaan.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Supernova passen bij deze science fictie verhaal. De impact van diverse gebeurtenissen wordt door Kass Morgan duidelijk beschreven. Daarnaast worden ook geheimzinnige en spannende gebeurtenissen afgewisseld met ‘simpele’ gebeurtenissen. Hierdoor blijft Supernova ook realistisch betreffende het genre.

Amusement (Enjoyment) Supernova is een geheimzinnig, intrigerend en spannend verhaal. Orelia, Arran, Cormak en Vesper hebben de vijand tijdelijk weten uit te schakelen. Maar dan wordt Orelia opgepakt in verband met verraad, probeert Arran zijn liefdesverdriet een plek te geven, wordt Cormak gechanteerd en dealt Vesper met een groot geheim die het gehele universum ten gronde kan richten. Ondanks de geheimen proberen Orelia, Arran, Cormak en Vesper elkaar toch te vertrouwen. Hierdoor doen ze er dan ook alles aan om een veilige universum te creëren. Ondanks dat je vanaf het begin van Supernova weet dat alles goed gaat komen, zorgen diverse gebeurtenissen toch voor een spannende sfeer. Maar daarnaast weet Kass Morgan een prachtig slot te creëren in Supernova.  


Titel: Supernova

Auteur: Kass Morgan

Genre: Young Adult, Science Fiction

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 253

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463493314

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Supernova (Lichtjaren #2) – Kass Morgan

Geef een reactie