Recensie: Supernerd – Emmy van Ruijven

Recensie: Supernerd – Emmy van Ruijven

Steph doet niets liever dan tekenen, Dungeons & Dragons spelen met haar vrienden en fantaseren hoe het is om een superheld te zijn. Als ze tijdens een spelletjesavond opeens worden aangevallen, is het een mysterieuze jongen in een superheldenpak die hen er ongedeerd uit weet te halen. Bestaan superhelden dan toch echt?

Al snel raakt Steph verwikkeld in een strijd tegen een demonisch leger met de ambitie ieder mens over te nemen, een groep superhelden die haar wil rekruteren en een groeiende stapel huiswerk. Is het leven van een scholier wel te combineren met het redden van de wereld? En wat doe je als je toch minder moedig blijkt te zijn dan je had verwacht?

“Ik heb altijd een superheld willen zijn. Waarom voel ik me dan plots zo slecht?”

Emmy van Ruijven, Supernerd

Toen Emmy van Ruijven aankondigde dat haar boek zou worden uitgegeven, kon ik niet wachten om hem te lezen. Supernerd is geschreven met een fijne schrijfstijl. Alleen is het soms wat verwarrend met de namen die veel op elkaar leken, maar gedurende het verhaal begon de namen steeds meer op zijn plaats te vallen. Daarnaast wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van Stephanie.

Stephanie, ook wel Steph genoemd, houdt erg van tekenen. Daarnaast heeft ze haar draai in Den Bosch steeds meer gevonden. Op het moment dat ze wordt gevraagd om een superheld te worden, weet ze niet of ze het aankan. Dit laat zien dat haar vertrouwen niet heel groot is en dit heeft te maken met hoe ze eruit ziet. Desondanks laat Steph ook zien dat ze moedig en doorzettingsvermogen heeft op momenten dat het nodig is.

In Supernerd worden demonen bestreden. Dit liet mij meteen denken aan Supernatural, wat tevens ook al in het voorwoord vermeld wordt. Daarnaast werd het spel Dungeons & Dragons op een leuke manier in het verhaal verweven. Tevens werd ik verrast door het feit dat Technische Geneeskunde werd genoemd (wat absoluut een interessante en leerzame studie is!). Supernerd is een verhaal wat ik met veel plezier heb gelezen!

Dutch Venture Publishing bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Supernerd

Auteur: Emmy van Ruijven

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 221

Bindwijze: Ebook

ISBN: 9789492585516

Beoordeling: 4/5 sterren


2 gedachten over “Recensie: Supernerd – Emmy van Ruijven

  1. Pingback: Win: Supernerd |

Geef een reactie