Recensie: Supernerd 2: Forever Nerd (Supernerd #2) – Emmy van Ruijven

Recensie: Supernerd 2: Forever Nerd (Supernerd #2) – Emmy van Ruijven

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Ze dachten dat ze op tijd waren… De demonen van Het Legioen zijn echter sterker dan ooit nu hun leider uit de poort is ontsnapt. Alles en iedereen zou zo maar een demon kunnen zijn en daarom zijn Steph en haar vrienden nog altijd in groot gevaar.

Steph zal alles op alles moeten zetten om de poort te sluiten en haar vriendin Rosie te redden voor alles verloren is. En dat is heel wat zwaarder dan de spelletjes waar ze zo dol op is. De wereld redden… eitje! Toch!?

“‘Het past wel bij je. Jij was altijd al de held van onze groep.’”

Emmy van Ruijven, Supernerd 2: Forever Nerd

Personages (Characters) Supernerd 2: Forever Nerd vertelt het verhaal van superheld Steph. Hoewel Steph zich niet altijd een superheld voelt, strijd ze toch samen met haar vrienden tegen het grote gevaar, namelijk de demonen. Tijdens deze strijd worden er zowel nieuwe vriendschappen gemaakt als verliezen geleden. Steph daarentegen is ondanks alles nog erg strijdvaardig en wil hoe dan ook de demonen verslaan. Afgezien daarvan heeft Steph ook haar twijfels of het haar en haar vrienden überhaupt wel gaat lukken om de demonen te verslaan. Maar met de juiste steun van haar vrienden en haar doorzettingsvermogen, blijkt Steph tot veel meer in staat te zijn dan ze in eerste instantie verwachtte.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Supernerd 2: Forever Nerd is voornamelijk erg enerverend en dat op verschillende manieren. Zo blijkt het continu spannend te zijn of het Steph en haar vrienden gaat lukken om de demonen te verslaan. Maar ook blijft het lang onbekend hoe het met Stephs familie en andere vrienden gaat. En als laatste is het fascinerend om te zien hoe Steph zich ontwikkelt en in zichzelf gaat geloven.

Schrijfstijl (Writing) – Emmy van Ruijven heeft Supernerd 2: Forever Nerd op een vlotte en fijne manier geschreven. Daarbij wordt aan het begin van Supernerd 2: Forever Nerd in enkele alinea’s het voorgaande deel samengevat. Daarnaast werd mede door de lengte van de hoofdstukken een heerlijk leestempo gecreëerd. En bovendien zijn de illustraties ook van toegevoegde waarde aan het verhaal.

Plot (Plot) Supernerd 2: Forever Nerd begint eigenlijk meteen met het feit dat Steph en haar vrienden ernstig gevaar lijken te lopen. Gaandeweg Supernerd 2: Forever Nerd wordt dan ook wel duidelijk hoe het met Stephs familie en andere vrienden gaat. En ook hoe en op welke manier de demonen te verslaan zijn en of het Steph überhaupt gaat lukken om de demonen te verslaan.

Intrige (Intrigue) Supernerd 2: Forever Nerd is door alle enerverende gebeurtenissen absoluut een intrigerend verhaal. Daarbij is de strijdvaardigheid van Steph en haar vrienden om de demonen te verslaan erg fascinerend. Maar ook de groei die Stephs zelfvertrouwen doormaakt is erg indrukwekkend.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Supernerd 2: Forever Nerd zijn voor dit type verhaal erg logisch. Dit komt vooral omdat in elke gebeurtenis wel iets enerverends gebeurt, soms is dit uiteindelijk iets vrolijks maar af en toe ook iets verdrietigs. En daarnaast worden de gebeurtenissen door Emmy van Ruijven op een gedetailleerde manier beschreven en ook aangevuld met prachtige illustraties.

Amusement (Enjoyment) – Al met al is Supernerd 2: Forever Nerd een heerlijk verhaal over superhelden die strijden tegen demonen. Steph en haar vrienden doen ondanks alle tegenslagen er alles aan om de demonen te verslaan. Daarnaast heeft Emmy van Ruijven naast haar fijne en vlotte schrijfstijl ook prachtige illustraties toegevoegd aan Supernerd 2: Forever Nerd. En als laatste is personage Steph niet een “normale” personage qua uiterlijk, hobby’s en dergelijke, maar daarentegen absoluut juist een verademing en ook een erg realistische (en misschien wel herkenbare) personage.

Dutch Venture Publishing bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Supernerd 2: Forever Nerd

Auteur: Emmy van Ruijven

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 263

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789493265059

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Supernerd 2: Forever Nerd (Supernerd #2) – Emmy van Ruijven

Geef een reactie