Recensie: Strijder (Talon Saga #4) – Julie Kagawa

Recensie: Strijder (Talon Saga #4) – Julie Kagawa

Draken zouden geen emoties kennen, heeft Ember altijd geleerd. Hoe kan ze dan zo diep bedroefd zijn nadat Garrett zijn leven heeft gegeven om een verschrikkelijk verraad te ontmaskeren? Niets van wat ze ooit geloofde is waar, en ze zweert dat ze samen met rebel Riley in opstand zal komen tegen Talon, de drakendoders van St. Joris en… Dante, haar eigen broer – die op het punt staat de grootste verschrikking aller tijden op hen af te sturen.

Met de gruwelijke wezens die ze hebben gecreëerd, staan de machthebbers van Talon klaar om de heerschappij over de wereld op te eisen. De duisternis komt steeds dichterbij. Zullen Ember en haar vrienden nog iets kunnen doen om Talon tegen te houden?


De cover van dit boek met de schubben is alweer geweldig! Ik hou echt van deze covers van deze serie.

Het verhaal begint meteen op het moment na de gebeurtenissen met Garrett. De spanning is vanaf de eerste pagina weer aanwezig en stopt niet. De talloze wendingen maakt Strijder erg aantrekkelijk. Ook onverwachte gebeurtenissen of redenen zijn vol op aanwezig. Zo ook de reden van Talon om Ember weer in zijn macht te hebben. Dit zag ik totaal niet aankomen en was zowel verrassend als spannend.

De gevoelens van de hoofdpersonages worden perfect omschreven, waardoor je soms zelf medelijden krijgt. Je beleeft het verhaal echt zelf. Ook merk je de veranderingen qua gedrag in de personages. Dat wordt zo mooi omschreven alsof je zelf de veranderingen ook meemaakt.

Het einde bevat veel spannende, actievolle, mooie en droevige gebeurtenissen. De korte hoofdstukken met de wisselende perspectieven maakt dit nog spannender. Gaan ze het redden?


Titel: Strijder

Auteur: Julie Kagawa

Genre: Young Adult

Uitgeverij: HarperCollins

Bladzijdes: 384

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789402724806

Beoordeling: 5/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Strijder (Talon Saga #4) – Julie Kagawa

Geef een reactie