Recensie: Stille schreeuw (Kim Stone #1) – Angela Marsons

Recensie: Stille schreeuw (Kim Stone #1) – Angela Marsons

Een verdronken schooldirectrice is de eerste in een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doen opschrikken. De moordenaar blijkt één en dezelfde te zijn na de lugubere vondsten in een voormalig weeshuis.

Inspecteur Stone is de enige die de moorden kan oplossen, maar wordt afgeleid door haar eigen gebeurtenissen uit het verleden. Wanneer ze de moordenaar probeert te ontmaskeren, blijft het aantal doden stijgen…

‘Als ze niet zo slim was geweest, had ik haar laten leven. Mensen moeten verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen daden.’

Angela Marsons, Stille schreeuw

Angela Marsons heeft Stille schreeuw geschreven met een fijne en vlotte schrijfstijl. Stille schreeuw wordt verteld vanuit het perspectief van inspecteur Kim Stone, waardoor je met haar en haar verleden kennis maakt. Daarnaast worden er in diverse hoofdstukken (cursieve tekst) het verhaal vertelt vanuit het perspectief van de moordenaar. Hierdoor je de redenen te horen wat heeft geleid tot de moorden en welke gruwelijkheden er zich op dat moment afspeelden. In het einde krijg je vanuit zowel het perspectief van inspecteur Kim Stone als van de dader het moment van de ‘ontmoeting’ te lezen en hoe het verhaal gaat eindigen.

Inspecteur Kim Stone is een typische inspecteur. Ze is namelijk alleenstaand, vooral gefocust op haar werk, volgt vaak haar gevoelens en overtreedt hierdoor weleens de regels. Maar ze doet dit alles om de moorden op te lossen. Daarnaast is Kim Stone ook een vrouw met een gouden hart en heeft ze in het verleden zelf ook veel meegemaakt, waar ze nog altijd veel moeite mee heeft.

Stille schreeuw is een mysterieus, intrigerend en bovenal spannend verhaal die vol zit met verrassende wendingen. Door de spanning wordt er in het verhaal een goed tempo vastgehouden en blijf je maar lezen! Daarnaast blijft het ook tot het einde onduidelijk wie nu precies de moordenaar is, want ondertussen wordt de lijst wel kleiner en word je door Angela Marsons meerdere keren totaal op het verkeerde been gezet.

Boekerij bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Stille schreeuw

Auteur: Angela Marsons

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 380

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022588413

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Stille schreeuw (Kim Stone #1) – Angela Marsons

Geef een reactie