Recensie: Sterrenzicht (Skyward #2) – Brandon Sanderson

Recensie: Sterrenzicht (Skyward #2) – Brandon Sanderson

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Haar hele leven al droomt Spensa ervan om piloot te worden en te bewijzen dat ze een dochter van haar vader is. Daarbij zoekt ze antwoorden op vragen: over de oorlog die haar volk voert met de Krell, over haar vader, over de vijanden in de eindeloze ruimte.

Elk antwoord roept weer nieuwe vragen op en gaandeweg ontdekt Spensa dat ze leeft in een wereld vol leugens. Tegelijkertijd ontdekt ze dingen over zichzelf en dringt het besef tot haar door dat ze naar het einde van de melkweg zal reizen om de mensheid te redden als dat nodig is.

“‘Gevoelens zijn geen bewijs. Gevoelens zijn het tegenovergestelde van bewijs.’”

Brandon Sanderson, Sterrenzicht

Characters Sterrenzicht vertelt het verhaal van Spensa. Ondanks alle verkregen informatie heeft Spensa nog altijd veel onbeantwoorde vragen, zoals wat er vroeger nu precies is gebeurd, wie zijn nu precies de vijanden van haar volk en wat bevindt zich nog meer in de eindeloze ruimte? Daarnaast blijkt dat Spensa er alles aan doet om haar volk te redden. En op de reis die Spensa ondergaat, ontdekt Spensa ook veel nieuwe dingen over zichzelf en tevens krijgt ze veel meer te weten over haar vijanden. Maar daarnaast staat Spensa ook voor heftige keuzes te staan die alles kunnen veranderen.

Atmosphere – Spanning, mysterie en strijdvaardigheid zijn allemaal sferen die betrekking hebben op Sterrenzicht. De mysterie ontstaat door alle onbekenden personages/wezens en natuurlijk alle geheimzinnige gebeurtenissen. Daarnaast hangt er tijdens gevechten een spannende sfeer, waarbij Spensa ook veel strijdvaardigheid laat zien.

Writing – Brandon Sanderson heeft Sterrenzicht op een vlotte manier geschreven. Daarnaast is net zoals in Sterrenvlucht de worldbuilding in Sterrenzicht op een fantastische manier beschreven. Tevens kom je weer meer te weten over Spensa.

Plot – Vanaf de eerste bladzijde in Sterrenzicht word je weer meteen meegenomen in het leven van Spensa. Daarbij komt Spensa al vrij snel voor een belangrijke keuze te staan. Op het moment dat Spensa eenmaal een keuze heeft gemaakt, word je meegenomen met alle gebeurtenissen die daarop volgen.

Intrigue – Er kan worden geconcludeerd, mede door alles wat hierboven is geschreven, dat Sterrenzicht een intrigerend verhaal is. Daarbij zorgen vooral de personages en de worldbuilding ervoor dat Sterrenzicht blijft fascineren.

Logic – De gebeurtenissen in Sterrenzicht zijn, voor deze genre, vrij logisch. Zo volgen de gebeurtenissen elkaar op een natuurlijke manier op en ook zijn alle gebeurtenissen van toegevoegde waarde.

Enjoyment – Al met al is Sterrenzicht een spannend, mysterieus en intrigerend verhaal. Spensa wil haar volk redden, maar tegelijkertijd is ze ook geïnteresseerd in alles wat zich nog meer in de ruimte bevindt. Tevens bevat Sterrenzicht onverwachte gebeurtenissen en plottwists, waardoor je maar in Sterrenzicht blijft doorlezen. Daarnaast ben ik erg benieuwd wat Spensa nog meer gaat beleven om alle antwoorden op haar vragen te krijgen.

Iceberg Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Sterrenzicht

Auteur: Brandon Sanderson

Genre: Young Adult, Sci-Fi

Uitgeverij: Iceberg Books

Bladzijdes: 414

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789083073149

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Sterrenzicht (Skyward #2) – Brandon Sanderson

Geef een reactie