Recensie: Sterrenvlucht (Skyward #1) – Brandon Sanderson

Recensie: Sterrenvlucht (Skyward #1) – Brandon Sanderson

80 jaar geleden stortte een sterrenschip vol mensen neer op de planeet Detritus, die is omgeven door een eeuwenoude puinschil. De nakomelingen, die zichzelf de Rebellen noemen, leven in grotten maar worden desondanks toch onophoudelijk aangevallen door de Krell. De enige verdediging wordt gevormd door slimme jonge piloten die onbevreesd de lucht in gaan om de gemeenschap te beschermen.

En piloot worden is altijd de ultieme droom van Spensa geweest. Maar haar lot is verweven met dat van haar vader – een piloot die jaren geleden werd neergeschoten, toen hij zijn team laf in de steek liet, waardoor Spensa’s kansen om naar de vliegschool te mogen klein zijn. Een toevallige ontdekking in een lang vergeten grot biedt haar misschien wel een manier om de sterren alsnog te claimen en een oud geheim te onthullen.

“‘Ik doe mijn riemen om en ik ga vechten zodat ik, wanneer ik sterf, tenminste in een cockpit sterf. Op weg naar de hemel.’”

Brandon Sanderson, Sterrenvlucht

CharactersSterrenvlucht vertelt het verhaal van Spensa. Spensa heeft maar één droom, namelijk piloot worden net zoals haar vader. Maar die droom is voor haar moeilijk om te verwezenlijken, omdat haar vader werd neergeschoten toen hij zijn team als piloot in de steek liet. Toentertijd heeft haar vader de label lafaard gekregen en hedendaags wordt Spensa daar nog steeds mee geconfronteerd. Ze wil dan ook niets anders dan de antwoorden vinden en zijn naam zuiveren, en ze is dan ook volhardend om die bewijzen te vinden. Daarnaast is Spensa enorm strijdvaardig ondanks alle tegenwerkingen die ze tijdens verwezenlijken van haar droom te verduren krijgt. En hoe verder Spensa komt, hoe meer ze voor moeilijkere keuzes komt te staan.

Atmosphere – In Sterrenvlucht hangt een spannende en strijdvaardige sfeer. De spannende sfeer komt voort uit het gevaar van de Krell dat continu dreigt en ook of het Spensa lukt om haar droom überhaupt te verwezenlijken. Daarnaast komt de strijdvaardige sfeer door de volhardendheid van Spensa om antwoorden te vinden rondom de dood van haar vader.

Writing – Brandon Sanderson heeft Sterrenvlucht op een geweldige manier geschreven! De worldbuilding is fantastisch beschreven, waardoor ik mij volledig kan inbeelden in de wereld van de Rebellen en de Krell. Ook hebben de personages veel diepgang verkregen door de schrijfstijl van Brandon Sanderson.

Plot – In het eerste gedeelte van Sterrenvlucht maak je kennis met Spensa. Daarna bleef je samen met haar de tocht die ze moet ondergaan om eventueel piloot te worden  en ook bleef je samen met haar de zoektocht naar de waarheid van de dood van haar vader.

Intrigue Sterrenvlucht is absoluut een intrigerend verhaal. Dit komt vooral door het fantastische karakter van Spensa. En dan vooral door haar doorzettingsvermogen en haar volhardendheid.

Logic – De gebeurtenissen in Sterrenvlucht, zijn kijkend naar het genre, allemaal erg logisch. De meeste gebeurtenissen volgen elkaar namelijk op en worden dan ook afgerond. Alhoewel er natuurlijk ook een aantal onverwachte gebeurtenissen in Sterrenvlucht plaatsvinden.

Enjoyment – Al met al is Sterrenvlucht absoluut een intrigerend, spannend en mysterieus verhaal. Spensa kleurt dan ook Sterrenvlucht met haar fantastische karakter. Daarnaast bevat Sterrenvlucht ook onverwachte gebeurtenissen en plottwists. Uiteindelijk kan ik dan ook niet wachten om het vervolg Sterrenzicht te lezen!

Iceberg Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Sterrenvlucht

Auteur: Brandon Sanderson

Genre: Young Adult, Sci-Fi

Uitgeverij: Iceberg Books

Bladzijdes: 478

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789083073132

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Sterrenvlucht (Skyward #1) – Brandon Sanderson

Geef een reactie