Recensie: Sterrenlichaam – Roderick Leeuwenhart

Recensie: Sterrenlichaam – Roderick Leeuwenhart

In een toekomst waarin Japan het zonnestelsel heeft gekoloniseerd, reist een mijnwerkersteam door de ruimte om een mysterieuze grondstof te delven – een reusachtig buitenaards lijk.

Een catastrofaal ongeluk in diens kronkelende ingewanden dwingt exobiologe Joan, voorman Kev en de gehaaide carrièrejager Okyü om samen te werken om te overleven. Achterdocht en concurrentiestrijd vormen al snel een dodelijke cocktail. Maar wat is het sterrenlichaam eigenlijk?

“‘Waar kom jij vandaan?’ De vrouw ontsloot haar helm en wees, zwetend, naar het onmetelijke sterrenlichaam buiten de patrijspoort. ‘Vertel me niet dat je daarin zat.’”

Roderick Leeuwenhart, Sterrenlichaam

Personages (Characters) Sterrenlichaam vertelt het verhaal van de exobiologe Joan, voorman Kev en de gehaaide carrièrejager Okyü. Over het algemeen ben ik voornamelijk meer te weten gekomen over Joan, zij doet er namelijk alles aan om elk klein deeltje te onderzoeken en dat heeft soms ook diverse gevolgen. Over de andere personages kan ik eigenlijk vrij weinig vertellen, aangezien ik weinig over ze te weten ben gekomen en ook niet heel veel indruk hebben achtergelaten.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Sterrenlichaam is vooral heel geheimzinnig. Aangezien het onbekend is wat het reusachtig buitenaardse lijk nu exact is, maar ook gedurende het verhaal kom je maar weinig meer te weten. Dus voor mij blijven er veel geheimzinnigheden onopgelost.

Schrijfstijl (Writing) – Roderick Leeuwenhart heeft Sterrenlichaam wel met een vlotte schrijfstijl geschreven. Echter, op het einde van het verhaal was voor mij nog steeds niet duidelijk hoe de verhoudingen lagen tussen de personages, wat het reusachtig buitenaardse lijk nu exact was en waar Roderick Leeuwenhart nu precies heen wilde met het verhaal. Daarnaast vond ik het soms ook wel lastig om eruit te halen vanuit welk perspectief het desbetreffende hoofdstuk was geschreven.

Plot (Plot) Sterrenlichaam begint al vrij snel met dat ze zich in het reusachtig buitenaardse lijk bevinden. Vervolgens wordt het verhaal vanuit verschillende perspectieven verteld, maar eigenlijk heb ik vrijwel geen idee wat het doel was van deze informatie. Uiteindelijk graf het einde wel iets meer informatie, maar vond het alsnog vrij snel abrupt afgebroken.

Intrige (Intrigue) – Voor mij is Sterrenlichaam geen intrigerend verhaal. Kijkend ook naar andere recensies is Sterrenlichaam een verhaal dat je super tof vind of totaal niet. En voor mij geldt helaas het laatste. Dit komt dan voornamelijk omdat ik totaal geen hoogte kreeg van de personages, wat hun doelen waren en waar Roderick Leeuwenhart nou precies met het verhaal heen wilde.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Sterrenlichaam zijn voor mij moeilijk te beoordelen. Aangezien voor mij veel gebeurtenissen geen toegevoegde waarde hadden. En ook omdat ik soms de link tussen diverse gebeurtenissen niet helemaal begreep.

Amusement (Enjoyment) Sterrenlichaam is een sci-fi verhaal. Helaas is Sterrenlichaam voor mij geen intrigerend verhaal, mede omdat ik niet snapte waar Roderick Leeuwenhart heen wilde met het verhaal, ook omdat de personages mij totaal niet aantrokken en ook kon ik het verhaal mij helemaal niet inbeelden. Kijkend naar andere recensies heb ik wel het idee gekregen dat je Sterrenlichaam of leuk vindt of totaal niet begrijpt. Helaas zit ik bij de laatste groep, maar er zijn gelukkig wel andere personen die Sterrenlichaam wel leuk hebben gevonden.

Iceberg Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Sterrenlichaam

Auteur: Roderick Leeuwenhart

Genre: Science Fiction

Uitgeverij: Iceberg Books

Bladzijdes: 297

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789083267401

Beoordeling: 3/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Sterrenlichaam – Roderick Leeuwenhart

Geef een reactie