Recensie: S.T.A.G.S. – M.A. Bennett

Recensie: S.T.A.G.S. – M.A. Bennett

Greer MacDonald is nieuw op de St. Aidan the Great School, afgekort S.T.A.G.S. Helaas voor haar worden nieuwelingen vermeden. De Middeleeuwers – dé populairste leerlingen van de school – zwaaien er de scepter.

Net als ze denkt dat het nooit zal lukken om vrienden te maken, ontvangen Greer en twee andere leerlingen een geheimzinnige brief met voorop drie woorden: jagen schieten vissen. Als Greer erachter komt dat het een uitnodiging is om het weekend van de herfstvakantie door te brengen op het landgoed van Henry de Warlencourt, de knapste en rijkste jongen van de school, is ze verbaasd maar ook gevleid. Wat Greer nog niet weet, is dat je sommige uitnodigingen beter niet kunt aannemen.

“Tijdens de uren die volgden, waarin we het hert achtervolgden door kreupelhout en beekjes, over heuvels en dalen, riep ik mezelf een paar keer tot de orde door te bedenken wat een raar ritueel dit was: al die bedienden, alle landrovers, al die moeite, alleen zodat een stel rijkeluiskinderen een hert konden doden.”

M.A. Bennett, S.T.A.G.S.

Characters S.T.A.G.S. vertelt het verhaal van Greer MacDonald. Greer is nieuw op St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), maar het lukt haar niet om vrienden te maken. Toch ontvangt Greer plotseling een brief met de woorden: jagen schieten vissen. In deze brief wordt Greer samen met twee andere leerlingen uitgenodigd voor een weekend op het landgoed van Henry de Warlencourt. Henry is één van de Middeleeuwers, oftewel dé populairste leerlingen van de school. Tijdens het weekendje komen veel geheimen naar boven, waardoor je soms beter uitnodigingen niet kunt accepteren.

Atmosphere – De sfeer in S.T.A.G.S. moet mysterieus en spannend zijn, maar dit komt totaal niet uit de verf. De sfeer was eerder erg eentonig en bovenal erg voorspelbaar.

Writing – M.A. Bennett heeft S.T.A.G.S. op een vlotte manier geschreven. Desondanks hebben de personages wel weinig diepgang en zijn veel gebeurtenissen al ver van tevoren erg doorzichtig.

Plot S.T.A.G.S. wordt verteld vanuit het perspectief van Greer, waardoor je vanuit haar oogpunt de ongewone gebeurtenissen beleeft. S.T.A.G.S. begint op het moment dat Greer start op de St. Aidan the Great School. Daarna gaat S.T.A.G.S. al vrij snel over naar de gebeurtenissen die net voor het weekendje afspelen en daarna alleen nog maar over de gebeurtenissen tijdens het weekendje. Het laatste gedeelte van S.T.A.G.S. laat zien wat er heeft plaatsgevonden na de vreselijke gebeurtenissen die tijdens het weekendje hebben afgespeeld.

Intrigue – Al vrij gauw merkte ik dat S.T.A.G.S. niet echt een intrigerend verhaal is. Dit komt vooral omdat alles tijdens het weekendje vrij voorspelbaar is en de personages weinig diepgang hebben. Alleen het laatste gedeelte van S.T.A.G.S. was wel iets fascinerend.

Logic – De gebeurtenissen in S.T.A.G.S. zijn vooral erg voorspelbaar en daardoor best wel saai. Daarnaast weet ik niet wat ik nog meer over de gebeurtenissen in S.T.A.G.S. moet vertellen…

Enjoyment – Al met al is S.T.A.G.S. erg teleurstellend… Dit komt vooral omdat de gebeurtenissen erg voorspelbaar zijn, behalve het laatste gedeelte van S.T.A.G.S. Ook komen de sfeer en de personages niet goed uit de verf, waardoor S.T.A.G.S. mij niet heeft aangegrepen en ik S.T.A.G.S. erg saai vind.


Titel: S.T.A.G.S.

Auteur: M.A. Bennett

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Meis & Maas

Bladzijdes: 303

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789030503477

Beoordeling: 3/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: S.T.A.G.S. – M.A. Bennett

Geef een reactie