Recensie: Stad van Hemelse Vlammen (Kronieken van de Onderwereld #6) – Cassandra Clare

Recensie: Stad van Hemelse Vlammen (Kronieken van de Onderwereld #6) – Cassandra Clare

Het gevaar ligt weer op de loer. Clary, Jace, Simon en hun vrienden moeten vechten tegen het grootste kwaad dat ze ooit hebben gezien: Clarys eigen broer Sebastian. Niets of niemand in deze wereld kan hem verslaan. De enige oplossing lijkt te vinden in de onderwereld, waar nog nooit een schaduwjager is geweest en waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Maar Clary, Jace en Simon hebben weinig keus en beginnen aan de gevaarlijke tocht naar de diepste krochten van de onderwereld. Terwijl de wereld om hen heen uit elkaar valt, staan ze voor de moeilijkste opdracht in hun leven...

Wow, wat een geweldig, verrassend, liefdevol, verdrietig en spannend einde! Het is een super afgesloten einde van deze geweldige serie, zonder dat er vraagtekens in mijn hoofd achterblijven. Wat kan Cassandra toch weer zoveel gevoel in haar verhaal leggen.

Zou het verhaal niet te langdradig worden, was mijn eerste ingeving toen ik de dikte van het boek zag. Maar het was het tegenovergestelde! Het boek had zelfs nog dikker van mij gemogen. Het verhaal had één groot doel waar het verhaal zich naartoe werkte. Om dit doel te bereiken, moest er veel hordes overwonnen worden. Deze werden allemaal verteld, maar maakte het absoluut niet langdradig.

Recensie Stad van Hemelse Vlammen

Elke horde bevatte weer spanning en actie, waardoor je het boek zo in een ruk uit wilt lezen. Ook de schrijfstijl was weer geweldig. Het bevatte humor, actie, liefde en verdrietige momenten. Door de wisselende perspectieven, had je het idee dat je zelf in boek aanwezig was.

Na het lezen van series De kronieken van de Onderwereld en De Helse Creaties ben ik echt fan geworden van Cassandra Clare. Waardoor ik erg benieuwd ben naar haar andere boeken. Tevens kan ik iedereen die fan is van fantasy aanraden om deze geweldige series te lezen!

De Kronieken van de Onderwereld

Stad van Hemelse vlammen (De kronieken van de onderwereld, #6)

Titel: Stad van Hemelse Vlammen

Auteur: Cassandra Clare

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Moon

Bladzijdes: 672

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789048833962

Beoordeling: 5/5 sterren

3 gedachten over “Recensie: Stad van Hemelse Vlammen (Kronieken van de Onderwereld #6) – Cassandra Clare

Geef een reactie