Recensie: Stad van Gevallen Engelen (Kronieken van de Onderwereld #4) – Cassandra Clare

Recensie: Stad van Gevallen Engelen (Kronieken van de Onderwereld #4) – Cassandra Clare

De oorlog tussen de benedelingen en de schaduwjagers is voorbij, ze leven nu vredig naast elkaar. Clary is weer thuis in New York, en ze is begonnen met haar opleiding tot schaduwjager. En, misschien nog wel belangrijker: zij en Jace zijn nu echt een stel.

Maar dan wordt de ene na de andere schaduwjager vermoord. Wanneer Jace zich afstandelijk gaat gedragen, wordt Clary geconfronteerd met haar grootste nachtmerrie…


Na het lezen van de eerste drie delen van de Kronieken van de Onderwereld, heb ik besloten om daarna de Helse Creaties in één keer achterelkaar te lezen. Toen ik daarna Stad van Gevallen Engelen oppakte om weer verder te gaan lezen, moest ik eerst weer nadenken wie nog weer wie was en wat de relaties onderling ook alweer waren. Dit gelde vooral voor nevenpersonages. Hierdoor was het in het begin moeilijk om in het verhaal te komen. Toen eenmaal de links waren gelegd, las het boek weer heerlijk weg!

Wat mij het meest aan dit boek ergerde, was dat Jace zo afstandelijk naar Clary was. Hij wou niet met haar praten. Dit vond ik lichtelijk kinderachtig en het duurde veel te lang.

Over het algemeen las het boek weer heerlijk weg, zoals eigenlijk alle boeken van Cassandra Clare. De schrijfstijl is fijn om te lezen en de hoofdstukken zijn precies lang genoeg. Ben benieuwd naar de laatste twee delen van deze geweldige serie.


Titel: Stad van Gevallen Engelen

Auteur: Cassandra Clare

Genre: Young Adult

Uitgeverij: The House of Books

Bladzijdes: 400

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789044333954

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Stad van Gevallen Engelen (Kronieken van de Onderwereld #4) – Cassandra Clare

Geef een reactie