Recensie: Showstealer (Showstopper #2) – Hayley Barker

Recensie: Showstealer (Showstopper #2) – Hayley Barker

Eén jaar na de ontsnapping uit het Circus, is het Hoshito en Ben nog steeds niet gelukt om Londen te verlaten. Samen met Greta en Jack worden ze op een dag gevangen genomen, maar Ben neemt een grote beslissing. Hij offert zichzelf op, maar dan mogen Hoshito, Greta en Jack hun eigen weg gaan. Want anders schiet Ben zichzelf dood.

In eerste instantie denkt Ben dat hij naar zijn moeder (een machtige minister) wordt gebracht, maar tot zijn grote verbazing komt hij totaal ergens anders terecht. Hoewel Ben’s moeder het Circus haatte, heeft ze toch veel geld in het nieuwe Circus gestoken. Het nieuwe Circus is nog verrassender en vernietigender. Ben moet zijn excuses aanbieden, anders moet hij in het Circus blijven. In het circus wordt Ben onder handen genomen door zijn grootste vijand. Deze persoon heeft hem al diverse malen veel leed bezorgd, maar hoever gaat hij deze keer?

De enige veilige plek voor Hoshito, Greta en Jack is waarschijnlijk de sloppenwijk. In de sloppenwijk wonen alleen Droesems. Maar zijn deze mensen bereid om ze te helpen of gaan ze voor de beloning die op de hoofden van Hoshito, Greta en Jack staan? En lukt het Hoshito om Ben te redden uit het Circus?

“We zijn allemaal van vlees en bloed. We hebben allemaal gevoel. We zijn allemaal mensen. Wees sterker, wees als Benedict Baines. Heb de moed om op te staan en te vechten voor gerechtigheid. Kleur dat hokje op dat biljet rood. Maak het verschil. Kies voor het goede. Kies voor verandering.”

Hayley Barker, Showstealer

Showstealer is intens, gruwelijk en indrukwekkend vervolg op Showstopper. Tevens is het adembenemend, spannend, doodeng en griezelig. Door de korte hoofdstukken, schrijfstijl en de afwisseling van de perspectieven (tussen Hoshito en Ben) verloopt het verhaal zeer vlot. Vanaf het begin zijn er al diverse verrassende gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld het vernieuwde Circus. Tevens wordt het verhaal gedetailleerd vertelt, maar toch laat Hayley Barker ruimte voor eigen fantasie.

De personages Ben en Hoshito zijn om van te houden. Beide halen de positieve kanten van mensen naar boven, terwijl ze met een heel ander idee zijn opgevoed. Daarnaast ontwikkel je haat tegen de mensen die niet voor de verandering zijn. Zoals bijvoorbeeld Ben’s moeder: zij wordt een regelrechte bitch. Ook merk je dat je als lezer de Droesems meer gaat omarmen. Deze personen worden door Zuiveren in een hoekje gedrukt, terwijl het ook ‘normale’ mensen zijn. Vaak hebben ze diverse vervelende gebeurtenissen meegemaakt en ook mogen ze de ondergewaardeerde taken vervullen.

Het einde van Showstealer is spetterend, spannend en absoluut spectaculair. Diverse verhaallijnen komen samen, waardoor de wereld waarin Hoshito en Ben leven zeer klein is. Tevens wordt de strijd tussen onrechtvaardigheid en ongelijkheid heftiger.

Showstealer is een verhaal met veel fantasie, het is levendig en bovendien is het een gebeurtenis die hedendaags ook voorkomt, maar wel in kleinere mate. Maar het geeft wel een waarschuwing als we niet oppassen!


Titel: Showstealer

Auteur: Hayley Barker

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: De Fontein

Bladzijdes: 432

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789026143816

Beoordeling: 5/5 sterren

Koop bij bol.com

3 gedachten over “Recensie: Showstealer (Showstopper #2) – Hayley Barker

Geef een reactie