Recensie: Shiny Broken Pieces (Tiny Pretty Things #2) – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Recensie: Shiny Broken Pieces (Tiny Pretty Things #2) – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

De levens van June, Bette en Gigi staan in het teken van hun opleiding aan een prestigieuze balletschool in Manhattan, waarvoor alleen de allerbeste dansers worden toegelaten. In hun laatste jaar strijden ze om een plek in het meest vooraanstaande balletgezelschap van New York. De inzet is hoog, de meisjes hebben veel te verliezen… en niemand houdt zich aan de regels.

Bette is vastbesloten haar naam te zuiveren maar zit voorlopig thuis, nadat ze is geschorst vanwege het vreselijke incident met Gigi. June lijkt alles goed voor elkaar te hebben en ziet zichzelf eindelijk als een echte ballerina, maar ze zal moeilijke keuzes moeten maken – bijvoorbeeld tussen ballet en haar eerste echte liefde. Gigi is weer terug en niet van plan om Bette – of de andere dansers die haar gepest hebben – er makkelijk vanaf te laten komen. Maar die wraakgevoelens zouden weleens haar ondergang kunnen worden.

Na zo veel jaren vol uitputtende audities, kapotte spitzen en gebroken harten, komt het allemaal aan op deze laatste dans. Wie verwezenlijkt haar dromen? En wie ziet ze voorgoed in rook opgaan?

“‘Je moet je niet voor de gek laten houden door die krokodillentranen van haar. Ze is echt niet zo onschuldig als ze eruitzien.’”

Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

CharactersShiny Broken Pieces vertelt het verhaal van June, Bette en Gigi. De drie meiden doen alles voor ballet en dan ook écht alles. Ondertussen probeert Bette haar naam te zuiveren, terwijl June op dat moment een moeilijke keuze moet maken. En Gigi ontwikkelt wraakgevoelens tegen haar pesters. Daarnaast doen de meiden er alles aan om dé grote rol van de allerlaatste voorstelling te bemachtigen. Verder gaan de meiden anders om met de situaties die zich voordoen om hun droom te verwezenlijken door hun verschillende achtergronden en hun verscheidene karakters.

Atmosphere – De sfeer in Shiny Broken Pieces is veelal grimmig door de treiterijen die plaatsvinden tussen alle meiden op de balletschool. Tevens hangt er ook een gespannen en geheimzinnige sfeer door de onderlinge concurrentie.

Writing – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton hebben Shiny Broken Pieces op een vlotte en fijne manier geschreven. Shiny Broken Pieces wordt op een realistische manier verteld, alhoewel er natuurlijk een aantal gebeurtenissen tussen zitten die wat minder realistisch zijn. Daarnaast laat Shiny Broken Pieces ook zien hoe gemeen de meiden kunnen zijn om hun droom te kunnen verwezenlijken.

Plot Shiny Broken Pieces begint een aantal maanden na de laatste gebeurtenis uit Tiny Pretty Things. Shiny Broken Pieces begint dan ook met de gevolgen van deze vreselijke gebeurtenis en wat het heeft gedaan met de personages. Vervolgens word je meegenomen in de ontwikkeling van de personages en wordt vooral duidelijk dat de meiden in veel afschuwelijke dingen in staat zijn om hun droom te verwerkelijken.

Intrigue – Door de rivaliteit tussen de ballerina’s blijft Shiny Broken Pieces intrigeren. Daarnaast zorgt ook de ontwikkeling van de personages en de onderlinge verstandhouding tussen de personages ervoor dat Shiny Broken Pieces blijft fascineren.

Logic – De gebeurtenissen in Shiny Broken Pieces zijn realistisch en logisch. Maar soms is het wel onduidelijk wat de toegevoegde waarde is van een bepaalde gebeurtenis of welke richting de gebeurtenis opgaat.

Enjoyment – Al met al is Shiny Broken Pieces een amusant verhaal, die ook belangrijke onderwerpen aan bod laat komen. Daarnaast was het einde van Shiny Broken Pieces voor mij wel teleurstellend, omdat het einde wordt afgeraffeld. Maar Shiny Broken Pieces had wel meer een doel dan Tiny Pretty Things, waardoor Shiny Broken Pieces wel heerlijk wegleest!


Titel: Shiny Broken Pieces

Auteur: Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 335

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463491662

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Shiny Broken Pieces (Tiny Pretty Things #2) – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Geef een reactie