Recensie: Schuitje varen (Helen Grace #6.5) – M.J. Arlidge

Recensie: Schuitje varen (Helen Grace #6.5) – M.J. Arlidge

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

De achttienjarige Helen Grace, net nieuw bij de politie, arriveert als eerste op de plek waar een dodelijk ongeluk heeft plaatsgevonden. Haar collega’s zijn ervan overtuigd dat de dood van de jonge man een tragisch ongeluk was. Maar Helen is daar niet zo zeker van.

Wie is hun mysterieuze slachtoffer? Waarom zou hij zijn leven riskeren door over een drukke weg te rennen? Waar rende hij voor weg? Een duister geheim is verborgen tussen de stille velden van Hampshire, een geheim dat Helen vastbesloten is te ontrafelen.

“Vreemder nog was het feit dat de jongeman blootsvoets was.”

M.J. Arlidge, Schuitje varen

Schuitje varen is geschreven met de heerlijke schrijfstijl dat we van M.J. Arlidge gewend zijn. Desondanks is Schuitje varen minder diepgaand dan andere delen uit de serie, maar aan de andere kant is dat ook wel logisch voor niet zo’n groot verhaal.

In Schuitje varen leer je ditmaal Helen Grace kennen toen ze achttien jaar oud was. Op die leeftijd is ze begonnen bij de politie en is ze terecht gekomen op de afdeling verkeerspolitie. Daarnaast laat Schuitje varen zien dat wanneer Helen denkt dat er iets niet klopt, ze er alles aan doet om de waarheid boven tafel te krijgen.

Schuitje varen is een heerlijk verhaal waarin de gedrevenheid van Helen Grace naar voren komt. Daarnaast is ook de plot met de ontmaskering erg verrassend.


Titel: Schuitje varen

Auteur: M.J. Arlidge

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 128

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022583906

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Schuitje varen (Helen Grace #6.5) – M.J. Arlidge

Geef een reactie