Recensie: Schim en Schaduw (De Grisha #1) – Leigh Bardugo

Recensie: Schim en Schaduw (De Grisha #1) – Leigh Bardugo

Tijdens een aanval op de Schaduwvlakte raakt de beste vriend van Alina Starkov gewond. Om zijn leven te redden, ontwaakt erbij Alina een grote onbekende kracht. Deze kracht zou de oorlog in het getergde koninkrijk kunnen stoppen.

Alina wordt daarom meegenomen naar het hof. Daar gaat ze getraind worden tot een lid van de Grisha. Grisha is een elitekorps geleid door de Duisterling. Met de krachten die Alina beheerst, zou de Schaduwvlakte binnenkort tot het verleden kunnen behoren, waardoor veel inwoners hun toekomst in haar handen leggen. Tegelijkertijd probeert Alina haar krachten te beheersen, maar daarbij komt ze een kant van zichzelf tegen die ze liever niet had ontdekt.

‘Het liefst was ik door de menigte heen gedrongen en had ik mijn armen om hem heen geslagen, maar het kostte al genoeg moeite om te blijven staan nu de opluchting zich van me meester maakte!’

Leigh Bardugo, Schim en Schaduw

Leigh Bardugo staat bekend om haar heerlijke schrijfstijl. Zo laat ze je verliefd worden op personages, maar tegelijkertijd leert ze je om dezelfde personages te gaan haten. Daarnaast brengt ze de wereld tot leven, maar toch mistte er nog een aantal details om de worldbuilding helemaal perfect te kunnen visualiseren. Hopelijk worden deze details in de vervolgdelen gegeven.

De hoofdpersonage Alina Starkov is een ‘normaal’ meisje. Maar heel normaal is Alina ook niet. Ze is namelijk samen met haar best vriend Mal opgevoed, en beiden kennen hun ouders niet. Daarnaast is Alina een personage waarop je verliefd kunt worden, maar tegelijkertijd begrijp je niet altijd haar gedachtegangen of haar acties. Tevens ontwikkelt Alina gedurende het verhaal zich erg sterk en dit wordt uitstekend beschreven.

Vanaf de eerste pagina zit er spanning en actie in Schim en Schaduw. Hierdoor lees je vlot door het verhaal heen. Daarnaast heeft Schim en Schaduw een geweldige plottwist, waardoor ik niet kan wachten om het vervolg te lezen!

Schim en Schaduw is een spannend, duister, romantisch, vreugdevol en verdrietig verhaal, waarin goed en kwaad dicht bij elkaar liggen!


Titel: Schim en Schaduw

Auteur: Leigh Bardugo

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 364

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789020679748

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

3 gedachten over “Recensie: Schim en Schaduw (De Grisha #1) – Leigh Bardugo

Geef een reactie