Recensie: Schaduw me (Shatter Me #4.5) – Tahereh Mafi

Recensie: Schaduw me (Shatter Me #4.5) – Tahereh Mafi

De afgelopen dagen is Juliette achter allerlei leugens gekomen. Veel dierbaren hebben dingen voor haar verzwegen. Ondanks dit voorval probeert Kenji een goede vriend voor Juliette te zijn. In eerste instantie wil Juliette helemaal niets met Kenji te maken hebben, omdat ze denkt dat hij ook dingen voor haar heeft verzwegen.

Maar ondertussen gebeuren er interessante dingen. Plotseling duikt een onverwachts persoon uit het verleden van Omega Point op. Wat gaat dit betekenen?

‘Ik ben eenzaam maar niet alleen. Mijn lichaam functioneert, mijn hersens werken, ik leef nog. Ik heb een goed leven. Ik moet mijn best doen om me dat voor te blijven houden. Om elke dag ervoor te kiezen gelukkig te zijn. Als ik dat niet zou doen, dan was mijn eigen pijn me waarschijnlijk lang geleden al fataal geweest.’

Tahereh mafi, schaduw me

Tahereh Mafi heeft een bijzonder schrijfstijl. Ze speelt namelijk met je gevoelens, waardoor je echt in het verhaal gaat kruipen. Daarnaast laat ze je echt in de personages kruipen en brengt ze de personages echt tot leven.

Daarnaast wordt Schaduw me, net zoals bij de andere tussendelen, verteld vanuit het perspectief van Kenji. Kenji is hilarisch, vriendelijk, sympathiek, begripvol, grappig en bovendien ook nog eens erg lief. Eigenlijk heeft hij alles wat een personage moet hebben om geliefd te zijn bij iedereen. Door vanuit een ander perspectief te lezen, krijg je nieuwe informatie en ook nieuwe gesprekken. Daarnaast is het ook interessant om te zien hoe Juliette en Warner zijn vanuit de ogen van Kenji.  

Schaduw me is een echt tussenboek en herhaalt daarom ook de laatste gebeurtenissen van Heel me. Hierdoor eindigt ook Schaduw me met een enorme cliffhanger, waardoor je getriggerd wordt om verder te lezen in Weersta me.

Uit Schaduw me kunnen we toch wel concluderen dat Kenji voor velen de favoriete personages is?! Daarnaast word je wederom betoverd door de schrijfstijl van Tahereh Mafi, waardoor je wordt meegezogen in het verhaal!


Titel: Schaduw me

Auteur: Tahereh Mafi

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 80

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463492126

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Schaduw me (Shatter Me #4.5) – Tahereh Mafi

Geef een reactie