Recensie: Schaduw in het vuur (Flesh and Fire #1) – Jennifer L. Armentrout

Recensie: Schaduw in het vuur (Flesh and Fire #1) – Jennifer L. Armentrout

Seraphine heeft nooit haar eigen weg mogen kiezen. Al sinds haar geboorte is ze voorbestemd om de vrouw te worden van Nyktos, de oergod van de dood. Door zich op te offeren als zijn gemalin kan ze de belofte van haar voorouders vervullen en haar volk redden.

Wat niemand weet, is dat Seraphine geen beminnelijke maagd is, maar een sluipmoordenaar. Haar werkelijke missie is om de oergod te verleiden en hem daarna te vermoorden. Maar hoewel ze haar hele leven getraind heeft voor dit moment, heeft niets haar kunnen voorbereiden op Nyktos. Met zijn mysterieuze woorden en daden weet hij zelfs de diepste duisternis in haar te verdrijven. Is haar taak wel zo simpel als ze dacht?

“‘Je bent een god. Kun je niet iets… goddelijks doen?’ zei ik ontstemd.”

Jennifer L. Armentrout, Schaduw in het vuur

Personages (Characters) Schaduw in het vuur vertelt het verhaal van Seraphine, ook wel Sera genoemd. Vanaf haar geboorte was duidelijk dat Sera de gemalin moest worden van de oergod om haar volk te kunnen redden. Ondanks deze moeilijke taak, wordt Sera door vele leden van haar familie als vies vuil weggezet. Toch probeert ze er het beste van te maken, waarbij ze ondertussen ook gevechtstraining krijgt om haar taak te vervullen en probeert ze mensen die het minder hebben zo goed mogelijk te helpen. Maar dan wordt ze in eerste instantie afgewezen door de oergod en ze weet niet wat ze moet doen. Geduld blijkt op vele momenten het sleutelwoord, maar dan blijkt niet alles wat haar ooit is verteld waar te zijn.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Schaduw in het vuur is spannend, geheimzinnig en af en toe zelfs romantisch. De spanning wordt gecreëerd door de avonturen die Sera meemaakt om haar lot en taak te bezegelen. Maar tegelijkertijd weet men weinig over de oergod Nyktos, waardoor hij voor velen een geheimzinnige personage is en daarbij weet niemand wat nou exact zijn bedoelingen zijn. Tevens zijn er voor Sera momenten waarop ze een andere kant van zichzelf leert kennen en blijkt ze zelfs romantische gevoelens voor een onbekende personage te ontwikkelen.

Schrijfstijl (Writing) – Jennifer L. Armentrout heeft Schaduw in het vuur met haar fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Door de rustige opbouw in Schaduw in het vuur wordt alles zeer duidelijk verteld, wat ook meebrengt dat je de personages steeds beter leert knnen, maar tevens ook snapt hoe de wereld waarin Sera en Nyktos leven eruit ziet. Toch weet Jennifer L. Armentrout haar schrijfstijl zo te gebruiken dat Schaduw in het vuur geen moment saai is en er eigenlijk elk moment wel iets nieuws staat te gebeuren. Daarbij weet Jennifer L. Armentrout romantiek in deze fantasie wereld te kunnen verweven en daarbij ook zelfs een vleugje humor.

Plot (Plot) Schaduw in het vuur wordt zeer langzaam opgebouwd. Oftewel in eerste instantie leren we Sera kennen en vindt de gebeurtenis plaats waarin Sera door de oergod wordt afgewezen. Daarbij wordt ook steeds meer duidelijk onder welke omstandigheden Sera blijkt te leven en ook hoe ze voor de tweede keer de oergod Nyktos ontmoet. Gaandeweg wordt er dan ook steeds meer duidelijk over de afspraak die tussen de oergod en de voorouders van Sera is gemaakt. En bovendien komen er ook steeds meer verrassende feiten naar boven.

Intrige (Intrigue) – De avonturen die Sera meemaakt zorgen ervoor dat Schaduw in het vuur absoluut een intrigerend verhaal is. Daarbij wil je gaandeweg het verhaal natuurlijk meer weten over wie Sera nu eigenlijk is en hoe ze leeft. Mede door het karakter van Sera en de keuzes die ze maakt blijft Schaduw in het vuur ook fascineren. En ook wanneer oergod Nyktos deel gaat uitmaken van het leven van Sera kon ik Schaduw in het vuur moeilijk wegleggen.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Schaduw in het vuur zijn voor een fantasie verhaal vrijwel logisch. Daarbij houden de gebeurtenissen ook de aandacht vast en zorgen de avonturen ervoor dat Schaduw in het vuur geen moment saai is. Ook de karaktereigenschappen en de geheimzinnigheden rondom de personages Sera en Nyktos zorgen voor soms geweldige maar bovendien intrigerende gebeurtenissen.

Amusement (Enjoyment) Schaduw in het vuur is een spannend, geheimzinnig en intrigerend verhaal. Jennifer L. Armentrout zorgt met haar schrijfstijl ervoor dat Schaduw in het vuur rustig en langzaam wordt opgebouwd, waar je eerst de karakter van Sera, maar ook haar levensstijl leert kennen. Gaandeweg het verhaal wordt ook steeds meer duidelijk over wat er van Sera wordt verwacht. Maar ook worden diverse onthullingen gedaan, soms mede met de betrekking op de afspraak die de oergod en de voorouders van Sera hebben gemaakt. Bovendien zorgen de avonturen maar ook de karakters van Sera en Nyktos ervoor dat Schaduw in het vuur een intrigerend verhaal is. Daarbij weet Jennifer L. Armentrout hoe ze de lezer moet laten genieten van Schaduw in het vuur, waardoor ik dan ook niet kan wachten op het vervolg in de Flesh and Fire serie.

Zomer & Keuning bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Schaduw in het vuur

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Bladzijdes: 604

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789020550375

Beoordeling: 5/5 sterren

Geef een reactie