Recensie: Sahana – Ruby Coene

Recensie: Sahana – Ruby Coene

De zestienjarige Nyah ziet de zon slechts twee keer per jaar. De rest van de tijd verblijft ze onder de grond. Hier werkt ze voor een van de Grote Families in ruil voor bescherming tegen de straling die de Laatste Oorlog veroorzaakt heeft. Dan ziet Nyah tijdens haar werk gruwelijke beelden van de buitenwereld: het zijn de bebloede velden die ze al jaren in haar dromen ziet.

Voordat ze de kans krijgt te achterhalen hoe die verboden beelden in haar dromen terecht zijn gekomen, wordt ze verkocht aan de erfgenaam van de meest beruchte Grote Familie. Nu ze een gevangene is van deze grillige jongen, zal ze nooit meer kans zien de waarheid over haar dromen te achterhalen… tenzij ze vlucht.

Al snel blijkt dat ze niet zomaar kan weglopen voor wat haar is overkomen. Om echt vrij te zijn moet ze de laatste restjes van haar veiligheid opgeven en de waarheid achterhalen over haar verleden en de rol die ze speelt in Nieuw-Europa. Pas als ze weet waar ze voor vecht, zal ze kunnen winnen.

“‘Vergeet nooit waar je vandaan komt, vergeet nooit wat je ben kwijtgeraakt.’”

Ruby Coene, Sahana

CharactersSahana vertelt het verhaal van Nyah. De zestienjarige Nyah woont onder de grond, omdat boven de grond er gevaar dreigt van straling. Tijdens het werk ziet Nyah onverwachts beelden van bebloede velden. Die velden en ook een aantal andere gebeurtenissen komen regelmatig terug in haar dromen. Totaal onverwachts wordt Nyah meegenomen en verkocht aan een erfgenaam van de Grote Familie. Vanaf dat moment weet Nyah dat ze moet vluchten, wil ze ooit nog in vrijheid kunnen leven. Haar ouders hebben haar daarvoor goed opgeleid, maar gaat het Nyah ook lukken om de waarheid over haar verleden te ontdekken?

Atmosphere – In Sahana hangt een mysterieuze en geheimzinnige sfeer, omdat niemand onder de grond de waarheid wil vertellen. Daarnaast verandert de sfeer in Sahana wanneer Nyah steeds meer te weten komt over de waarheid.

Writing – Ruby Coene heeft Sahana op een vlotte manier geschreven. Daarnaast weet Ruby Coene goed om de emoties van de personages in het verhaal te verwerken, waardoor de personages echt diepgang hebben gekregen.

Plot – In het eerste gedeelte van Sahana wordt duidelijk hoe de wereld onder de grond precies werkt. Daarna wordt stap voor stap de waarheid duidelijk en deze ontdekking van de waarheid is niet zonder gevolgen. Helaas viel het einde wel wat tegen, vooral omdat ik bleef zitten met een aantal onbeantwoorde vragen.

Intrigue Sahana is een intrigerend verhaal, omdat je natuurlijk wilt weten wat precies de waarheid is. Daarnaast wil je natuurlijk ook weten hoe Nyah omgaat met deze waarheid en wat haar waarheid over het verleden nu is.

Logic – De gebeurtenissen in Sahana volgen elkaar op een logische manier op. Daarnaast hebben de meeste gebeurtenissen ook een doel en zijn sommige gebeurtenissen ook best wel emotioneel.

Enjoyment – Al met al is Sahana een spannend, mysterieus en geheimzinnig verhaal. Tevens is Sahana ook een intrigerend verhaal, maar helaas viel het einde van Sahana ietwat tegen. Desondanks heb ik wel enorm genoten van Sahana!

Dutch Venture Publishing bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Sahana

Auteur: Ruby Coene

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 318

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789492585776

Beoordeling: 4/5 sterren


3 gedachten over “Recensie: Sahana – Ruby Coene

    1. Ik vond Sahana vooral een open einde hebben, die een aantal vragen die gedurende het verhaal naar voren kwam onbeantwoord lieten. En dan vooral hoe bepaalde situaties zouden aflopen. Maar wil der verder ook niet te veel over zeggen, want anders kan men gespoilerd worden.

Geef een reactie