Recensie: Rule of the Aurora King (Artefacts of Ouranos #2) – Nisha J. Tuli

Recensie: Rule of the Aurora King (Artefacts of Ouranos #2) – Nisha J. Tuli

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Lor wordt bevrijd uit de kerkers van de Zonnekoning en meegenomen door de Auroraprins. Nadir is geïntrigeerd door haar, maar ook op zijn hoede: wie is deze eigenzinnige dame en wat verbergt ze?

Maar Lor is niet van plan haar geheim prijs te geven, ook al voelt ze zijn aantrekkingskracht. Ze wil haar familie terugvinden en uit handen blijven van de Zonnekoning. Er zit maar één ding op: samenwerken met de Auroraprins en niet voor zijn goddelijke charmes vallen. Zeker niet nu de toekomst van Ouranos aan een zijden draadje hangt…

“‘Denk je dat je me bang kunt maken? Ik heb twaalf jaar overleefd in die fucking gevangenis van je terwijl jij tussen je dure zijden lakens sliep en in je dure kleren liep te pronken. Die honden zijn waarschijnlijk beter behandeld dan ik.’”

Nisha J. Tuli, Rule of the Aurora King

Personages (Characters) Rule of the Aurora King vertelt het verhaal van Lor. Na het winnen van de selectie, blijkt Zonnekoning Atlas andere bedoelingen te hebben met Lor. Uiteindelijk wordt Lor bevrijd door de Auroraprins Nadir. Algauw merkt Nadir dat Lor iets te verbergen heeft, maar Lor daarentegen is extreem voorzichtig geworden om iets over haar familiegeschiedenis prijs te geven. Ze wil namelijk maar één ding: haar broer en zus bevrijden. Maar om dat te kunnen bereiken zal Lor toch moeten samenwerken met de Auroraprins, maar hij blijkt ook een ander gevoel voor Lor te hebben.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Rule of the Aurora King is geheimzinnig en spannend. De geheimzinnige sfeer wordt gecreëerd doordat de personages soms niet helemaal eerlijk zijn met hun bedoelingen. De spannende sfeer daarentegen komt door de gebeurtenissen die Lor (en Nadir) meemaken, waarbij het onduidelijk is wat de gevolgen van die gebeurtenissen kunnen zijn.

Schrijfstijl (Writing) – Nisha J. Tuli heeft Rule of the Aurora King met een fijne en vlotte schrijfstijl geschreven. Door deze schrijfstijl leest Rule of the Aurora King lekker weg, maar dat komt mede ook door de fascinerende en geheimzinnige personages.

Plot (Plot) Rule of the Aurora King begint met de gevangenschap van Lor door de Auroraprins. Nadir, de Auroraprins, is gefascineerd door Lor, omdat hij het gevoel heeft dat Lor iets belangrijks verbergt. Lor daarentegen probeert haart geheim voor zich te houden, ook om haar broer en zus te beschermen en hen te bevrijden. Echter, om dit te kunnen bereiken zal Lor moeten samenwerken met Nadir. Maar Nadir heeft ook andere plannen met Lor, maar er blijkt voornamelijk veel gevaar voor beiden op de loer te liggen.

Intrige (Intrigue) Rule of the Aurora King was in het begin wat minder intrigerend, maar gaandeweg vinden er veel meer gebeurtenissen plaats waardoor het verhaal gaat fascineren. Daarbij zorgt de onderlinge relatie tussen Lor en Nadir en de mooie en spannende gebeurtenissen voor dat het verhaal intrigeert.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Rule of the Aurora King passen bij een fantasie verhaal. De afwisseling tussen voorspelbare en onvoorspelbare gebeurtenissen, met de bijbehorende fantasie-elementen, zorgen ervoor dat je helemaal in deze fantasiewereld wordt meegenomen. Ook de karakters van de personages bevatten de passende fantasie-elementen.

Amusement (Enjoyment) Rule of the Aurora King is een intrigerend, spannend en geheimzinnige verhaal over Lor. Na het winnen van de selectie bleek de Zonnekoning andere plannen met Lor te hebben, maar dan wordt Lor ‘bevrijd’ door de Auroraprins. Hij merkt dat Lor iets voor hem te verbergen heeft, maar Lor wil alleen maar dat haar broer en zus in veiligheid worden gebracht. Het beschermende karakter van Lor richting haar broer en zus is fascinerend, maar tegelijkertijd moet ze keuzes durven te maken om eventueel de Auroraprins te kunnen vertrouwen om haar doelen te kunnen bereiken. Nisha J. Tuli weet alles op een fascinerende en spannende manier te beschrijven, vooral door de karakters van de personages maar ook door de spannende gebeurtenissen op het einde, waardoor ik niet kan wachten op het vervolg Fate of the Sun King.

De Fontein bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Rule of the Aurora King

Auteur: Nisha J. Tuli

Genre: Fantasy

Uitgeverij: De Fontein

Bladzijdes: 541

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789026171963

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Rule of the Aurora King (Artefacts of Ouranos #2) – Nisha J. Tuli

Geef een reactie