Recensie: Rovershart (Hartendief #2) – Emma Anna

Recensie: Rovershart (Hartendief #2) – Emma Anna

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Artemis’ hart is niet alleen gestolen, maar nu ook gebroken. Haar vertrouwen in Jurre, maar vooral in zichzelf, is verdwenen. Alsof dat nog niet genoeg is, moet ze binnenkort ook weer gaan werken op de plek die ze zo vreest. Daisy, haar pleegmoeder, zorgt er niet bepaald voor dat Artemis’ sprookje ooit in de buurt van realiteit zal komen.

Jurre beseft dat hij (alweer) een van de grootste fouten in zijn leven heeft gemaakt doordat hij het meisje voor wie hij is gevallen heeft voorgelogen. Hij wil niets liever dan het uitpraten en haar terugwinnen.

Maar is hun zomerfling het wel waard om voor te vechten? Artemis worstelt met wat ze wil en wie ze wil zijn, en Jurre heeft te kampen met zijn ex, die hun dochter het liefst helemaal bij hem weg zou willen houden en daar zo haar redenen voor heeft…

“‘Je moet niet niet jezelf zijn, uit angst dat het kapotgaat. Daar is het leven te kort voor, en dan gaat het waarschijnlijk júist kapot.’”

Emma Anna, Rovershart

Characters Rovershart vertelt het verhaal van Artemis en Jurre. Artemis vertrouwt eigenlijk al bijna niemand, maar dan wordt dat kleine stukje vertrouwen ook nog eens geschaad. Ondertussen probeert Jurre het vertrouwen weer langzaam te herstellen en vecht hij tegelijkertijd ook nog eens voor zijn dochter. Maar dit betekent ook dat hij zijn verleden, die hij liever geheimhoudt, moet oprakelen. In de tussentijd is Artemis ook in een zoektocht verwikkelt waarin ze de persoon zoekt die ze zelf wil zijn en dat betekent ook dat ze soms moeilijker keuzes zal moeten maken. En die keuzes zal niet iedereen zo leuk vinden.

Atmosphere – De sfeer in Rovershart is erg afhankelijk van de emoties van zowel Artemis als Jurre. En die emoties worden weer beïnvloed door de conversaties tussen Artemis en Jurre, maar ook door de gebeurtenissen die daaropvolgend zullen plaatsvinden. En natuurlijk vooral of ze allebei eerlijk tegen elkaar zullen zijn.

Writing – Emma Anna heeft Rovershart, net zoals Hartendief, met haar betoverende schrijfstijl geschreven. De personages hebben op die manier allemaal hun eigen échte karakter gekregen, waardoor er soms mooie en bijzondere conversaties plaatsvinden. Daarnaast zorgt de afwisseling tussen de perspectieven ervoor dat de keuzes beter te begrijpen zijn en ook dan de personages vanuit verschillende kanten worden belicht.

Plot Rovershart begint met het wantrouwen van Artemis, omdat Jurre niet de waarheid heeft verteld. Tegelijkertijd probeert Jurre juist dit vertrouwen te herstellen en zoekt Artemis ook naar de persoon die ze écht zelf wil zijn. Je wordt dan ook helemaal meegenomen in de processen die zowel Artemis als Jurre ondergaan.

Intrigue – Gedurende het hele verhaal blijft Rovershart intrigeren. Je wilt natuurlijk weten hoe het tussen Artemis en Jurre gaat aflopen, oftewel zullen ze elkaar de waarheid vertellen. Daarnaast was ik erg benieuwd naar het verleden van Jurre en natuurlijk hoe Artemis met al deze gebeurtenissen omgaat.

Logic – De gebeurtenissen in Rovershart zijn over het algemeen logisch beschreven. De emoties zijn daarnaast erg realistisch en hebben dan ook een grote invloed op de personages. Daarnaast worden de keuzes en het ontstaan van de gebeurtenissen op een duidelijke manier beschreven.

Enjoyment – Al met al is Rovershart een prachtig vervolg op Hartendief. Daarnaast is de schrijfstijl van Emma Anna prachtig en mede door die betoverende schrijfstijl zijn de personages echt om van te houden. Ook de hartverscheurende levens van zowel Artemis als Jurre zorgen ervoor dat Rovershart een aangrijpend verhaal is geworden. Ik kan dan ook niet wachten om Hartsvlucht, een novelle dat zich vijf jaar na Rovershart afspeelt, te lezen!

Emma Anna bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Rovershart

Auteur: Emma Anna

Genre: Romantiek

Uitgeverij: EmmaBooks

Bladzijdes: 330

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789464069860

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Rovershart (Hartendief #2) – Emma Anna

Geef een reactie