Recensie: Rijk van vlees en vuur (Blood and Ash #2) – Jennifer L. Armentrout

Recensie: Rijk van vlees en vuur (Blood and Ash #2) – Jennifer L. Armentrout

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Er is een oorlog op komst en Poppy zit er middenin. Het gevallen koninkrijk Atlantië blijkt nog te bestaan en de koning wil haar gebruiken om een boodschap over te brengen. De afvalligen willen haar dood hebben, de wulven worden onvoorspelbaarder en Poppy’s krachten nemen alleen maar toe. Ze weet niet wat ze moet doen. Maar een ding weet ze wel: er is niemand zo gevaarlijk als de Duistere, de prins van Atlantië.

Prins Casteel – de man van wie Poppy ooit hield – heeft haar verraden en ze weet diep vanbinnen dat ze hem niet kan vertrouwen. Maar als ze haar verloren broer Ian wil vinden, zal ze met Casteel moeten samenwerken. En dat is niet zonder risico’s. Casteel heeft een plan, maar Poppy’s veiligheid en haar hart staan op het spel.

“‘Naar mijn cel, bedoel je?’ ‘Je kamer is veel comfortabeler en lang niet zo tochtig als de kerker’, antwoordde hij. ‘Een cel is een cel, zelfs als die van alle gemakken is voorzien,’ zei ik tegen hem.”

Jennifer L. Armentrout, Rijk van vlees en vuur

Personages (Characters) Rijk van vlees en vuur vertelt het verhaal van Poppy en daarnaast ook de verstandhouding tussen Poppy en prins Casteel. Het hart van Poppy is daarnaast door het verraad van prins Casteel een mengelmoes geworden. Haar vertrouwen in hem is dan ook compleet verdwenen, maar dan blijkt dat Poppy hem wel nodig heeft voor haar eigen veiligheid en om haar verloren broer Ian terug te vinden. Ondertussen strijdt Poppy tegen haar tegenstrijdige gevoelens en emoties richting prins Casteel en ze weet dan ook niet meer aan welke gevoelens ze moet toegeven. Tegelijk ontdekt ze nieuwe waarheden over alle bevolkingen en dat doet haar keuzes soms wel veranderen.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Rijk van vlees en vuur is voornamelijk geheimzinnig. Want wie vertelt nu werkelijk de waarheid en wie loopt er rond met een masker op? Tegelijk worden veel tegenstrijdigheden verteld en wordt er ook veel meer duidelijk over het gevallen koninkrijk Atlantië. Tevens kan de sfeer ook erg romantisch en vriendelijk zijn op momenten dat het ook bij Rijk van vlees en vuur past.

Schrijfstijl (Writing) – Jennifer L. Armentrout heeft Rijk van vlees en vuur op een fijne en vlotte manier geschreven. De karakters van Poppy en prins Casteel worden steeds verder uitgediept en daardoor ook veel interessanter. Tegelijkertijd wordt de wereld op een levendige manier beschreven, waardoor ik Rijk van vlees en vuur niet kon wegleggen.

Plot (Plot) Rijk van vlees en vuur begint meteen eigenlijk op het punt waar Uit bloed en as eindigde. Vervolgens wordt algauw duidelijk wat het doel van prins Casteel is met Poppy, maar tegelijk kom je ook steeds meer te weten over de bevolking waar Poppy is “opgegroeid” (en dat is niet erg positief). Gaandeweg het verhaal worden de twijfels van Poppy over haar keuzes steeds duidelijker, maar daarbij zien we ook veranderingen in de karakters van zowel Casteel als Poppy.

Intrige (Intrigue) – Gedurende Rijk van vlees en vuur was ik eigenlijk continu benieuwd hoe alles nou precies zou gaan eindigen, waardoor Rijk van vlees en vuur absoluut voor mij een intrigerend verhaal is. Daarnaast fascineert ook de ontwikkeling van zowel Casteel en Poppy. Waardoor samen met alle ontrafelingen Rijk van vlees en vuur absoluut een erg interessant verhaal is.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Rijk van vlees en vuur zijn voor een fantasie verhaal allemaal erg logisch. Daarbij zijn de gebeurtenissen ook samenhangend, informatief en daardoor ook van toegevoegde waarde aan Rijk van vlees en vuur. Tegelijk worden de spannende, luchtige en romantische gebeurtenissen met elkaar afgewisseld, waardoor Rijk van vlees en vuur geen moment saai is.

Amusement (Enjoyment) Rijk van vlees en vuur is een spannend en geheimzinnig verhaal. Vanaf de eerste bladzijde leren we Poppy en prins Casteel steeds beter en hun werkelijke gezicht kennen. Alhoewel niet iedereen meteen hun ware gezicht laat zien, worden er gedurende het gehele verhaal veel geheimen ontrafeld. Daarnaast zorgen onder andere de geheimzinnig gebeurtenissen ervoor dat Rijk van vlees en vuur intrigeert. En door de gebeurtenissen op het einde van Rijk van vlees en vuur ben ik erg benieuwd naar het vervolg Kroon van gouden beenderen.

Zomer & Keuning bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Rijk van vlees en vuur

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Bladzijdes: 623

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789020543995

Beoordeling: 5/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Rijk van vlees en vuur (Blood and Ash #2) – Jennifer L. Armentrout

Geef een reactie