Recensie: Rijk van stormen (Throne of Glass #5) – Sarah J. Maas

Recensie: Rijk van stormen (Throne of Glass #5) – Sarah J. Maas

Deze recensie kan spoilers van voorgaande delen bevatten.

Celaena heeft gezworen haar koninkrijk Terrasen terug te krijgen, als rechtmatige erfgename van de troon Aelin Galathynius. Maar de Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterst krachtsvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt.

Aelin heeft een hof dat ze leiding moet geven, heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven en wordt nu aan alle kanten bedreigd door oorlog. Ze moet bepalen wat – of wie – ze bereid is op te offeren om haar wereld, en alles wat haar lief is, te redden.

“Aelin zei: ‘Ik beloof dat ik zal komen als u mijn hulp inroept, hoe ver weg ik ook ben en hoeveel het me ook zal kosten. Ik beloof u op mijn bloed, op de naam van mijn familie, dat ik Terrasen niet de rug zal toekeren, zoals u mij de rug hebt toegekeerd. Ik beloof u, heer Darrow, dat op de dag dat u me om hulp komt smeken ik mijn koninkrijk voor mijn trots zal laten gaan en u hier niet voor zal doden. Ik denk dat uw werkelijke straf zal zijn om mij de rest van uw armzalige leventje op de troon te moeten zien zitten.’”

Sarah J. Maas, Rijk van stormen

Characters Rijk van stormen vertelt het verhaal van Aelin (en van onder andere Manon, Elide en Aedion). Aelin blijft ondanks alles vechten voor haar volk. Samen met haar vrienden probeert Aelin een leger bijeen te verzamelen. Onderweg komen ze diverse obstakels tegen en ook zijn Aelin en haar vrienden het niet altijd met elkaar eens. Ook komen ze hun vijanden eerder en altijd op een onverwachts moment tegen. Maar zijn de vijanden wel vijanden en zijn de vrienden wel vrienden?! En heeft iedereen wel hetzelfde doel voor ogen?

Atmosphere – In Rijk van stormen heerst er vooral een gespannen en bovenal een achterdochtige sfeer. Deze sfeer komt voornamelijk doordat er continu dreigt en ook bijna niemand meer te vertrouwen is. Desondanks zijn er momenten met een vriendschappelijke en romantische sfeer.

Writing – Sarah J. Maas heeft Rijk van stormen geschreven met de kenmerkend vlotte, fijne en gedetailleerde schrijfstijl. Ook ditmaal is in Rijk van stormen de worldbuilding geweldig en hebben de personages nog meer diepgang gekregen op zowel de positieve als op de negatieve vlakken.

Plot – Vanaf de eerste bladzijde zijn Aelin en haar vrienden strijdbaar. Alhoewel er al veel gebeurt in het eerste gedeelte van Rijk van stormen, vindt de echte strijd pas plaats in het laatste gedeelte van Rijk van stormen. En het eerste gedeelte wordt dan ook gebruikt, om op te bouwen naar deze uiteindelijke strijd.

Intrigue – Net zoals de eerdere delen van de Throne of Glass serie, is ook Rijk van stormen een intrigerend verhaal. Daarnaast is Rijk van stormen intrigerend, omdat je vooral wilt weten hoe en of Aelin haar vijanden gaat verslaan en hoe ze haar volk gaat beschermen.

Logic – Veel gebeurtenissen in Rijk van stormen zijn reacties of gevolgen van eerdere gebeurtenissen. Daarnaast zijn deze gebeurtenissen een logisch gevolg van dat sommige personages de macht in hun handen wil hebben.

Enjoyment – Al met al is Rijk van stormen weer een excellent verhaal van Sarah J. Maas. Rijk van stormen is een avontuurlijk, intrigerend en spannend verhaal. Ook heeft Sarah J. Maas de wereld en de personages op een geweldige manier neergezet!


Titel: Rijk van stormen

Auteur: Sarah J. Maas

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 672

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022580301

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Rijk van stormen (Throne of Glass #5) – Sarah J. Maas

Geef een reactie