Recensie: Rebel (The 100 #4) – Kass Morgan

Recensie: Rebel (The 100 #4) – Kass Morgan

Na de hectische periode, is de rust teruggekeerd op aarde. Iedereen heeft ondertussen zijn of haar plek gevonden en de eerst gezamenlijke feestdag komt steeds dichterbij.

In de dagen van voorbereiding voor de feestdag is Bellamy in de omliggende bossen te vinden. Hij ontdekt vreemde bladerhopen en hoort ook af en toe gefluister. Wanneer hij dit tegen Clarke zegt, wuift Clarke het weg. Want wie moet hun nu nog aanvallen?

Wanneer de ceremonie op de feestdag is begonnen, komen onverwachts een groep mannen in het wit gekleed het dorp binnen. De aanvallers vermoorden, plunderen en ontvoeren onder andere Wells, Octavia en Glass. Daarnaast blijkt de groep aanvallers een sekte te zijn, met één doel: het ‘genezen’ van de aarde.

Bellamy en Clarke besluiten om hun vrienden terug te gaan halen, maar het is een race tegen de klok. Aangezien de sekte bijzondere plannen heeft voor hun vrienden.

“Hier staan we dan. De dapper acht, bereid het gevaar te trotseren, omdat dat het enigste juiste is. We weten niet wat ons te wachten staat, maar wat ik wel weet…” Hij drukte zijn vuist tegen zijn hart, zijn kaken op elkaar geklemd. “… is dat ik vol vertrouwen kan zeggen dat we zullen zegevieren en met onze vrienden zullen terugkeren. Toen mijn transportschip landde en iedereen door wanhoop en angst werd verteerd, weten jullie wat ik toen tegen hen zei? Ik zei…”

Kass Morgan, Rebel

Net zoals in de voorgaande delen van De 100 serie is Rebel geschreven vanuit het perspectief van de verschillende hoofdpersonages. Doordat je het verhaal beleeft vanuit verschillende perspectieven leer je veel meer over deze bijzondere wereld kennen, en ook merk je dat elke hoofdpersonage een andere gedachtegang heeft. Waardoor vaak bij keuzes die gemaakt moeten worden, iedereen een andere mening over heeft. Daarnaast krijg je ook de verdrietige momenten vanuit de verschillende personages te zien, waardoor het vaak een grotere indruk op je achterlaat.

Hoewel De 100 serie oorspronkelijk een trilogie was, heeft Kass Morgan besloten om ook een vierde deel te schrijven. Daarnaast vond ik dat het einde van de trilogie open was, waardoor ik met vragen achterbleef. Rebel geeft op diverse vragen een antwoord, maar desondanks heeft Rebel ook een open einde, waardoor het verhaal over De 100 op aarde nog niet is afgelopen.

Rebel is een mooie toevoeging op de oorspronkelijke trilogie. Het bevat net zoals de voorgaande delen: spanning, avontuur, liefde en verdriet. Ook in Rebel moeten diverse levensbeslissende keuzes worden gemaakt, maar er zijn ook zeker momenten van euforie. Hopelijk komt er ooit een vervolg deel, want er zweven nog diverse vragen rond in mijn hoofd. En iedereen wil toch weten hoe het afloopt met Bellamy, Clarke, Wells, Octavia en Glass?!


Titel: Rebel

Auteur: Kass Morgan

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 240

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463490160

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

2 gedachten over “Recensie: Rebel (The 100 #4) – Kass Morgan

Geef een reactie