Recensie: Rebel (Talon Saga #2) – Julie Kagawa

Recensie: Rebel (Talon Saga #2) – Julie Kagawa

Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in – niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenpresentatie wil ze hun bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren.
Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.


Verhalen over draken hebben nooit echt mijn aandacht getrokken. Maar Pupil (Talon Saga #1) en Rebel (Talon Saga #2) hebben daar grote veranderingen in gebracht. Julie Kagawa beschrijft de draken en de wereld uitstekend, waardoor ik meteen een goed beeld voor mij heb. Bovendien krijg ik door deze uitstekende beschrijvingen een gevoel dat ik mij werkelijk in deze wereld bevindt. Ook de afwisseling van spanning en actie samen met de liefde maakt dit verhaal uniek.

De cover van Rebel laat een paarse drakenhuid zien. De draak van wie deze drakenhui is, heeft grote invloed op de keuzes die Ember moet maken.

In elk hoofdstuk kruip je in de huid van een ander hoofdpersonage. Hierdoor leer je alles hoofdpersonages kennen. De overgangen tussen deze hoofdstukken zijn fantastisch, omdat het ene hoofdstuk verder gaat op het moment dat de andere is gestopt.

Na het lezen van Pupil weet je dat Talon grote geheimen te verbergen heeft. Tevens dat Riley om deze redenen een rebel is geworden. In Rebel wordt een deel van het verleden van Riley bekend, waaronder ook geheimen van Talon. Door deze informatie begin je de keuzes van Riley beter te begrijpen.

De aanvallen van Talon en de Orde van St.-Joris volgen elkaar in vlot tempo op. Soms vind ik dit wel heel snel achterelkaar, waardoor het ook weleens ongeloofwaardig overkwam. Ondanks deze kleine minpunt vind ik het een geweldig boek en ben nu al benieuwd naar Jager (Talon Saga #3)!


Titel: Rebel

Auteur: Julie Kagawa

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Harper Collins Young Adult

Bladzijdes: 416

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789402705201

Beoordeling: 4/5 sterren

Geef een reactie