Recensie: Razernij & Duister weerzien (The Vampire Diaries #3-4) – L.J. Smith

Recensie: Razernij & Duister weerzien (The Vampire Diaries #3-4) – L.J. Smith

De strijd tussen Damon en Stefan lijkt beslecht: Elena is geworden waar ze altijd bang voor was – ze is nu een vampier, en gebonden aan Damon. Maar de strijd tussen de broers is nog niet helemaal voorbij. Ze willen elkaar nog treffen voor een laatste strijd. Maar de wereld draait niet alleen om hun eeuwenoude vete. Elena is er ook nog, met haar nieuwe vampierkrachten. En – zo blijkt – er zijn nog andere, veel gevaarlijkere vijanden…


De spannende scenes vliegen je om de oren. De een is nog niet afgelopen of het volgende begint alweer. Hierdoor blijf je doorlezen. Ook door de korte hoofdstukken en fijne schrijfstijl vlieg je door het boek heen.

De personages in Razernij & Duister weerzien blijven redelijk oppervlakkig en weinig uitgediept. Zo weet je bijvoorbeeld niet hoe de ouders van Elena zijn gestorven (of ik moet dit gemist hebben). Door meer achtergrondinformatie van de hoofdpersonen zou je bepaalde gebeurtenissen en de gemaakte keuzes beter kunnen begrijpen.

Spannende gebeurtenissen waar de hoofdpersonage meer weet dan jij, waardoor je moet wachten tot ze het gaan vertellen zijn vaak zo spannend dat je graag wil doorlezen. Dit was ook een aantal keer in Razernij & Duister weerzien, helaas wist ik door de tv-serie al wat er ging komen. Hierdoor weet ik niet of het voorspelbaar is.

Over het algemeen vond ik Razernij & Duister weerzien beter dan het deel hiervoor. Meer spanning en vele onverwachte gebeurtenissen achter elkaar. Door de schrijfstijl blijf je lezen en heb je zo het boek uit!


Titel: Razernij & Duister weerzien

Auteur: L.J. Smith

Genre: Young Adult

Uitgeverij: de Boekerij

Bladzijdes: 367

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022554548

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Razernij & Duister weerzien (The Vampire Diaries #3-4) – L.J. Smith

Geef een reactie