Recensie: Ravenzwart Bloed – Kim Verheugen

Recensie: Ravenzwart Bloed – Kim Verheugen

Tess is een zeventwintig jarige vrouw en staat in de bloei van haar leven. Daarentegen heeft ze een heftige jeugd meegemaakt, waarin haar broer Alex haar misbruikte en haar vader haar mishandelde. Met als klap op de vuurpijl heeft Tess’ vader het hele gezin vermoord, behalve Tess en haar jongere broertje David.

Op dit moment heeft Tess een relatie met Machiel. Toch merkt Tess dat ze zich niet helemaal bij Machiel op haar gemak voelt. Wanneer Machiel te ver gaat, besluit Tess om een punt achter de relatie te zetten. Maar Machiel laat het hier niet bij zitten en begint Tess te stalken.

Tess merkt steeds vaker dat ze niet meer weet wat de afgelopen uren is gebeurd. Zo weet ze bijvoorbeeld niet hoe ze thuis is gekomen, of wat ze de afgelopen paar uur thuis heeft gedaan. Maar één ding weet Tess wel, haar hond Tuk is haar beste vriend.

Na het verbreken van de relatie met Machiel, vinden er steeds aparte gebeurtenissen plaats. Zo wordt Tess in het asiel aangevallen en vliegt er een baksteen door de ruit heen. Worden deze gebeurtenissen nu gepleegd door Machiel of zit er toch iemand anders achter? En wat heeft er zich nu werkelijk achttien jaar geleden afgespeeld?

‘Al voor ze beseft dat ze het niet gaat redden voelt ze zijn hand die haar stopt en kijkt ze naar het mes dat in haar lijf verdwijnt.’

Kim Verheugen, Ravenzwart Bloed

Vanaf de eerste pagina word je als lezer meteen het intrigerende verhaal ingetrokken, mede door de vlotte schrijfstijl van Kim Verheugen. Ravenzwart Bloed wordt in eerste instantie vertelt vanuit de perspectieven van Tess en Inka. Tess en Inka waren tweelingzusjes, totdat hun vader besloot om Inka te vermoorden. Tess vertelt het verhaal van het heden en Inka vertelt het verhaal van hun jeugd. Verder in het verhaal komen de perspectieven van Machiel en Max ook nog aanbod.

Tess is een levendige en krachtige vrouw met een indrukwekkend en ingrijpend verleden. Ravenzwart Bloed draait dan ook om het levensverhaal én vooral de jeugd van Tess.

Het verhaal van Tess is ingrijpend, maar daarnaast is het geen op zichzelf staand verhaal zoals Kim Verheugen het al benoemde in het nawoord. Over het hele verhaal hangt een spannende en geheimzinnige sfeer, en ook merk je als lezer dat er iets niet helemaal klopt. Beetje bij beetje krijg je meer informatie over wat er precies niet klopt, waardoor je als lezer zelf de link kunt gaan leggen.

Ravenzwart Bloed is een spannende, geheimzinnige en intrigerende thriller die je niet kunt wegleggen, zonder te weten wat er nu precies achttien jaar geleden is gebeurd! Kim Verheugen bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Ravenzwart Bloed

Auteur: Kim Verheugen

Genre: Thriller

Uitgeverij: Brave New Books

Bladzijdes: 260

Bindwijze: Ebook

ISBN: 9789402190878

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

2 gedachten over “Recensie: Ravenzwart Bloed – Kim Verheugen

Geef een reactie