Recensie: Powerless (The Powerless Trilogy #1) – Lauren Roberts

Recensie: Powerless (The Powerless Trilogy #1) – Lauren Roberts

De Elites kregen deze speciale krachten nadat ze de pest hadden overleefd. Maar niet iedereen werd sterker, sneller of slimmer na die periode. Sommige mensen bleven onbenullig, een Nul.

Paedyn Gray is zo’n Nul, die ongemerkt tussen de Elites probeert te leven. Als ze per ongeluk een van Ilya’s prinsen redt, komt er abrupt een einde aan haar anonieme leventje. Ze wordt geselecteerd voor de Zuiveringsproeven, een levensgevaarlijke wedstrijd waarin Elites het tegen elkaar moeten opnemen.

Als Paedyn niet tijdens de proeven of door haar tegenstanders gedood wordt, zal de prins – die ze veel leuker vindt dan ze wil toegeven – dat zeker doen als hij erachter komt wat ze is… een doodgewone Nul.

“Ik voel met niet goed. Ik voel me gebruikt. Voor hen is dit gewoon een spelletje. Maar als ik dit wil overleven, moet ik mijn rol spelen. Ik moet hen bespelen. Ik moet een pion worden in hun spel, dat is de prijs die ik moet betalen om te overleven. Ik moet hen laten geloven dat ik dit leuk vind, en in ruil zullen ze mij leuk vinden. Dus ik recht mijn rug, hef mijn kin een beetje en glimlach een beetje breder. Ik laat met niet zomaar gebruiken als pion.”

Lauren Roberts, Powerless

Personages (Characters) Powerless vertelt het verhaal van Paedyn Gray. Paedyn is een Nul die onopgemerkt probeert te blijven tussen de Elites. Tijdens haar dagelijkse bezigheid om te overleven redt ze het leven van één van de prinsen. Vanaf dat moment kan Paedyn niet meer anoniem door het leven en wordt ze zelfs geselecteerd voor de Zuiveringsproeven, een levensgevaarlijke wedstrijd waarin Elites het tegen elkaar opnemen. Rondom de proeven wordt duidelijk dat Paedyn een enorm doorzettingsvermogen heeft, maar ook dat ze mensen (vooral de prinsen) in hun waarde kan laten door ze te behandelen als ieder ander.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Powerless is voornamelijk spannend, maar tegelijkertijd ook geheimzinnig. De spannende sfeer wordt gecreëerd door de Zuiveringsproeven, aangezien deze dit jaar anders zijn dan voorgaande jaren. Tegelijkertijd is het ook spannend of het Paedyn gaat lukken om zich voor te blijven doen als Elite. De geheimzinnigheid komt voornamelijk door de onbekende proeven, wat de koningin wil bereiken met het elimineren van Nullen en een groep personen die een andere intentie hebben.

Schrijfstijl (Writing) – Lauren Roberts heeft Powerless geschreven met een vlotte en fijne schrijfstijl. Door zowel uit het perspectief van Paedyn als Kai (één van de prinsen) te lezen, wordt duidelijk dat beiden in verschillende werelden zijn opgegroeid en met verschillende doelen te maken hebben. Daarbij weet Lauren Roberts beide personages (en overige personages) een eigen karakter te geven en dat op een prachtige manier met elkaar te verweven.

Plot (Plot) Powerless begint met het moment dat Paedyn onverwachts Kai weet te redden, waardoor haar anonimiteit verdwijnt. Geheel verrassend staat de naam van Paedyn op de lijst om deel te nemen aan de Zuiveringsproeven. Ondanks deze verrassing weet Paedyn één ding: er alles aan doen om de proeven te overleven en haar geheim niet prijs te geven. Gedurende de proeven wordt de relatie tussen Kai en Paedyn hecht, misschien wel iets te hecht. De geheimen van Paedyn zorgen ervoor dat ze niet eerlijk tegen hem kan zijn, terwijl hij echt zichzelf bij haar kan zijn. Maar één gevecht verandert zowel het leven van Paedyn als die van Kai.

Intrige (Intrigue) Powerless is absoluut een intrigerend verhaal. Dit komt door zowel de karakters van Paedyn en Kai, maar ook door de geheimzinnige en/of spannende gebeurtenissen die ze hebben meegemaakt of meemaken.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Powerless passen bij een fantasie verhaal. Dit komt door de afwisseling tussen voorspelbare en onvoorspelbare gebeurtenissen gecombineerd met de fantasie-elementen. Maar ook door de fantasie-achtige karakters van de personages.

Amusement (Enjoyment) Powerless is een intrigerend, geheimzinnig en spannend verhaal over Paedyn Gray. In een wereld vol Elites, probeert de Nul Paedyn zich verborgen te houden. Wanneer Paedyn onverwachts wordt geselecteerd voor de Zuiveringsproeven wordt dit nog moeilijker, maar ze gaat er alles aan doen om te overleven. Lauren Roberts weet de verschillende achtergronden en karakters op een prachtige manier neer te zetten. Ook weet Lauren Roberts met de cliffhanger op het einde van Powerless ervoor te zorgen dat ik niet kan wachten op het vervolg!

Pelckmans bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


QOTD: Als je een kracht zou hebben, welke zou je dan kiezen en waarom?

Ik zou kiezen voor tijdreizen, om mooie momenten wederom te kunnen beleven!


Titel: Powerless

Auteur: Lauren Roberts

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Pelckmans

Bladzijdes: 496

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463107945

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Powerless (The Powerless Trilogy #1) – Lauren Roberts

Geef een reactie