Recensie: Pluk een roos (Helen Grace #3) – M.J. Arlidge

Recensie: Pluk een roos (Helen Grace #3) – M.J. Arlidge

Een jonge vrouw wordt wakker in een koude, donkere kelder. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen, of door wie ze is ontvoerd. En dat is pas het begin van haar nachtmerrie.

In de buurt wordt het lichaam van een andere jonge vrouw gevonden. Ze is nooit opgegeven als vermist, en haar familie heeft zelfs gewoon sms’jes van haar ontvangen. Iemand heeft zich de afgelopen tijd voor haar uitgegeven.

Inspecteur Helen Grace weet dat ze de dader zo snel mogelijk moet vinden. Die is niet alleen gestoord, maar ook slim en vindingrijk. Maar zodra Helen probeert uit te vinden wat de motivatie van de moordenaar is, start een bijna onmogelijke race tegen de klok…


In het team van Helen Grace hebben veranderingen plaatsgevonden. In eerste instantie moest ik wennen aan de nieuwe personages. Naarmate ik verder in het boek kwam begon alles meer op zijn plek vallen en leer je de personages veel beter kennen. Ook gaat het leven van Helen door en begin je haar acties te begrijpen.

In de korte hoofdstukken worden de perspectieven afgewisseld tussen de inspecteurs, slachtoffers en de dader. Hierdoor lees je vlot door het boek heen en heb je Pluk een roos in een mum van tijd uit. Deze afwisseling geeft tevens spanning, waardoor je alle puzzelstukjes op zijn plaats probeert te leggen.

M.J. Arlidge kan de personages laten groeien. Dit maakt naast alle actie en spanning de serie zo geweldig. Tevens worden de boeken steeds beter en minder voorspelbaar.

Ik ben nu al benieuwd naar de volgende delen! Ik kan niet wachten om ze te lezen.


Titel: Pluk een roos

Auteur: M.J. Arlidge

Genre: Thriller

Uitgeverij: De Boekerij

Bladzijdes: 397

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022579879

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Pluk een roos (Helen Grace #3) – M.J. Arlidge

Geef een reactie