Recensie: Peter & Pan – Dimitri Balcaen

Recensie: Peter & Pan – Dimitri Balcaen

Hoe ver zou jij gaan voor je kind? Voor James Barrie en zijn bemanning was het antwoord op die vraag simpel: Zo ver als nodig is.

Volg hen op hun zoektocht die hen van England naar een nooitgedachtland brengt, waar ze het moeten opnemen tegen inboorlingen, zeemeerminnen en goden uit lang vervlogen tijden. Trotseer deze gevaren samen met hen en ontdek voor eens en altijd hoe Peter Pan werd.

“‘Zie verder dan wat je brein je tracht wijs te maken. Je weet dat ik niet gek ben.’”

Dimitri Balcaen, Peter & Pan

Characters Peter & Pan vertelt het verhaal van James Barrie. James is de vader van Peter, die door Pan samen met andere kinderen is ontvoerd. Kapitein James gaat samen met zijn bemanning en een aantal anderen opzoek naar hun kinderen. Onderweg komen ze diverse obstakels tegen, waardoor diverse personen hun ware gezicht gaan laten zien. Ook James laat zien dat hij werkelijk alles aan doet om zijn zoon terug te vinden. Tevens ontdekt James wie hij werkelijk is en wie nu precies zijn familie is.

Atmosphere – De sfeer in Peter & Pan is vooral spannend en mysterieus. De mysterie wordt veroorzaakt door alle onbekende wezens en gebeurtenissen. Daarnaast heerst er een spanning of het James gaat lukken om zijn zoon en ook de andere kinderen terug te vinden.

Writing – Dimitri Balcaen heeft Peter & Pan op een vlotte manier geschreven. Anders dan de titel doet vermoeden ligt de nadruk in Peter & Pan voornamelijk op James, die de kinderen probeert terug te vinden. En dat vind ik erg jammer, want ik had ook graag vanuit het perspectief van Peter het verhaal willen lezen.

Plot – In het eerste deel van Peter & Pan maak je meteen kennis met bijna alle personages. Voor mij was dit dan ook erg verwarrend, want ik wist op een gegeven moment niet meer wie wie was en ook wat hun onderlinge relatie is. Gelukkig verbeterde dit gedurende het verhaal. Voornamelijk omdat er weinige nieuwe personages bijkomen en de gebeurtenissen afhankelijk van elkaar plaats plaatsvinden.

Intrigue Peter & Pan is een intrigerend verhaal door alle onbekende en vreemde wezens. En natuurlijk omdat je wilt weten of James in staat is om de kinderen terug te vinden. Tevens vinden er onverwachte gebeurtenissen plaats, waardoor Peter & Pan blijft fascineren.

Logic – Alhoewel, in Peter & Pan zijn er een aantal gebeurtenissen die nogal verwarrend, maar vooral erg onduidelijk zijn. Deze gebeurtenissen komen onverwachts en worden niet heel duidelijk uitgelegd. Desondanks waren het overgrote deel van de gebeurtenissen erg begrijpelijk en volgenden ze elkaar op een natuurlijke manier op.

Enjoyment – Al met al is Peter & Pan een mysterieus en spannend verhaal. Jammer genoeg lees je Peter & Pan niet vanuit het perspectief van Peter, maar vanuit die van zijn vader James. De kracht van de personages en de onbekende wezens maken het verhaal zeer intrigerend. En natuurlijk wil je weten of de kinderen überhaupt worden teruggevonden!

Dimitri Balcaen bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Peter & Pan

Auteur: Dimitri Balcaen

Genre: Fantasy

Uitgeverij: –

Bladzijdes: 270

Bindwijze: Hardcover

ISBN:

Beoordeling: 3/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Peter & Pan – Dimitri Balcaen

Geef een reactie