Recensie: People We Meet on Vacation – Emily Henry

Recensie: People We Meet on Vacation – Emily Henry

Poppy en Alex. Alex en Poppy. Ze hebben niets gemeen. Zij is impulsief. Hij is bedachtzaam. Zij heeft een onverzadigbare reislust. Hij blijft liever thuis met een boek. En toch zijn ze de allerbeste vrienden. Het grootste deel van het jaar wonen ze ver uit elkaar – zij in New York en hij is hun geboortedorpje – maar elke zomer gaan ze samen op vakantie. Tot het één zomer helemaal misloopt en ze het contact verbreken…

Nu zit Poppy in een sleur. Als iemand vraagt wanneer ze voor het laatst echt gelukkig was, antwoordt ze zonder twijfel dat het die noodlottige, laatste zomer met Alex was. En dus besluit ze haar beste vriend te overtuigen om nog één keer samen op vakantie te gaan en alles uit te spreken. Wat zou er mis kunnen gaan?

“‘… Ik heb nog een hoop uit te zoeken, maar ik weet wel dat ik thuishoor waar jij bent. Dat ik mij nooit ergens zo thuis zal voelen als bij jou. …’”

Emily Henry, People We Meet on Vacation

Personages (Characters) People We Meet on Vacation vertelt het verhaal van Poppy en Alex. Per toeval komen Poppy en Alex erachter dat ze uit hetzelfde dorp komen, maar vanaf dat moment ontwikkelt zich er een vriendschap. Hoewel ze elkaar weinig zien gaan ze elk jaar samen op vakantie. De karakters van Poppy en Alex verschillen heel erg van elkaar, maar hierdoor vullen ze elkaar in diverse situaties ook enorm goed aan. De gezamenlijke vakanties zijn ook de momenten waar Poppy maar ook Alex naar uitkijken. Aangezien ze tijdens de vakantie helemaal zichzelf kunnen zijn. Maar dan vindt er op een vakantie een vervelende gebeurtenis plaats, waardoor ze elkaar bijna twee jaar niet meer zien en spreken. En dit blijkt dan ook enorm van invloed op beiden te hebben gehad.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in People We Meet on Vacation is veelal vriendschappelijk, romantisch, gezellig en soms ook eenzaam en verdrietig. Daarnaast komen er ook nog een heleboel anders sferen voorbij en alles is voornamelijk afhankelijk van de gevoelens en emoties van zowel Poppy als Alex. Die zelfde gevoelens en emoties beïnvloeden ook de manier waarop Poppy en Alex met elkaar omgaan, maar ook hoe ze zelf met deze gevoelens omgaan.

Schrijfstijl (Writing) – Emily Henry heeft People We Meet on Vacation geschreven met een vlotte en fijne schrijfstijl. De hoofdstukken worden daarbij afgewisseld in de tijd; het ene hoofdstuk vertelt het verhaal van deze zomer en het andere hoofdstuk van een vakantie van enkele jaren geleden. En dat laatste duurt net zolang tot de welbekende vakantie van twee jaar eerder waarin het helemaal was misgelopen.

Plot (Plot) People We Meet on Vacation begint met Poppy en hoe ze zich op dat moment voelt. Daarbij wordt algauw duidelijk dat ze de vakanties met Alex enorm mist, want tijdens die vakanties was ze echt zichzelf en absoluut erg gelukkig. Ze besluit dan uiteindelijk om Alex een berichtje te sturen, waarna langzaam het contact weer wordt opgebouwd. Gaandeweg People We Meet on Vacation wordt er ook meer duidelijk over wat er allemaal gedurende die jaren op al die vakanties is gebeurd, waarbij uiteindelijk ook de vakantie van twee jaar geleden voorbijkomt. Daarbij wordt dan ook duidelijk wat er nou exact die vakantie is gebeurd en wat dit allemaal met Poppy en Alex heeft gedaan en nog steeds doet.

Intrige (Intrigue) People We Meet on Vacation is een intrigerend verhaal. Dit komt voornamelijk doordat je graag wilt weten wat er nou twee jaar geleden op die ene vakantie is gebeurd en waarom Poppy en Alex dus het contact met elkaar hadden verbroken. Daarnaast wil je natuurlijk ook weten hoe Poppy en Alex met alles omgaan. Maar uiteindelijk wordt de spanning naar het einde van People We Meet on Vacation langzaam opgebouwd, maar uiteindelijk viel het mij wel ietwat tegen.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in People We Meet on Vacation passen prima bij dit verhaal. Daarnaast vonden er weinig onvoorspelbare gebeurtenissen plaats in People We Meet on Vacation, maar veelal dus voorspelbare gebeurtenissen. Echter, wat er zich twee jaar geleden op die ene vakantie afspeelde blijft lang onduidelijk. Desondanks weet je wel in welke richting je moet denken wat er daar is gebeurd.  

Amusement (Enjoyment) People We Meet on Vacation is een boek dat heerlijk vlot wegleest. Poppy en Alex zijn al jarenlang vrienden en gaan dan ook samen op vakantie. Maar dan gebeurt er iets op de laatste vakantie wat ervoor heeft gezorgd dat ze geen contact meer met elkaar hebben. Uiteindelijk besluit Poppy om toch weer contact op te nemen, want ze mist de gelukkige vakanties samen met Alex. In People We Meet on Vacation wordt langzaam toegewerkt naar die ene zomer van twee jaar eerder. De hoofdstukken in People We Meet on Vacation vertellen het verhaal van deze zomer en die van de voorgaande zomers van langgeleden tot aan die zomer van twee jaar geleden. Langzaam wordt steeds duidelijk hoe de vriendschap tussen Poppy en Alex is gegroeid, maar ook waar ze tegenaan zijn gelopen. Door de opbouw naar die ene zomer dacht ik dat er echt iets ergs was gebeurd, maar uiteindelijk toen het bekent werd viel het mij enorm tegen. Het was zelfs enorm voorspelbaar. Desondanks heb ik wel enorm genoten van People We Meet on Vacation.

The House of Books bedankt voor beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: People We Meet on Vacation

Auteur: Emily Henry

Genre: Contemporary

Uitgeverij: The House of Books

Bladzijdes: 365

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789044366396

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: People We Meet on Vacation – Emily Henry

Geef een reactie