Recensie: Overleef me dan – Stan Kelder

Recensie: Overleef me dan – Stan Kelder

Het is 2090 en Juno wil niets liever dan een normaal leven leiden. Dan breekt er een wereldoorlog uit. Juno kan niemand meer vertrouwen behalve haar beste vriendinnen Carly en Lily. Zij bewandelen hun eigen weg in de oorlog, en ze raken dan ook van elkaar gescheiden.

Juno heeft een nare ervaring in de verhoorkamer van het Syndicaat overleefd. Ze weet nu dat ze een bijzonder medisch geval is, maar het regime weet dat ook. Het Syndicaat wil Juno gebruiken voor hun eigen krankzinnige project. Alleen Nessa weet wat er precies met Juno aan de hand is. Ineens verschijnt ze voor Juno’s neus… Wat weet Nessa van Juno’s bijzondere gave? Zal Juno ooit haar vriendinnen weerzien? En wat is project LIE?

“Wat is jouw garantie nog waard in tijd van oorlog? Hmm…?”

Stan Kelder, Overleef me dan

In het begin van Overleef me dan springt het verhaal soms van hak op de tak, maar naarmate het verhaal vordert verminderd dit en wordt het verhaal ook meer op een chronologische volgorde verteld. Daarnaast zaten er op diverse plaatsen ook nog een aantal spellingsfouten in het verhaal en werd één personage op twee verschillende manieren geschreven. Tevens vond ik het overbodig om personages die één ding zeggen een naam te geven, omdat je anders wel heel veel namen krijgt en Overleef me dan heeft al veel personages. Ook werden spannende scenes met enkele zinnen beschreven, terwijl hier veel meer uit te halen valt en daardoor de spanning er ook meer in blijft. Wat ook op mij overkwam, was dat soms midden in een alinea van perspectief werd gewisseld. Misschien kan in het vervolg hoofdstukken vanuit één perspectief worden verteld of moet er op een andere manier duidelijk worden gemaakt dat er van perspectief wordt gewisseld. Daarnaast werd er ook vanuit een bepaald perspectief verteld, maar in het einde van het verhaal kwam deze personage helemaal niet meer voor, dus eigenlijk kan dit perspectief wel worden weggelaten.

Overleef me dan wordt verteld vanuit diverse perspectieven, maar het verhaal draait voornamelijk om Juno. Tijdens de wereldoorlog kan Juno alleen nog haar vriendinnen vertrouwen. Maar dan ontdekt Juno tijdens een verhoor van het Syndicaat dat ze een bijzonder medisch geval is. Juno weet totaal niet wat ze met haar gave kan, en alleen Nessa heeft antwoorden op haar vragen.

Overleef me dan is een tof verhaal met een onverwachts einde. Jammer genoeg was de worldbuilding minder, omdat het voor mij soms onduidelijk was waar de scenes in de wereld zich nou afspeelden. Door hier iets meer aandacht aan te geven, kan het verhaal alleen maar beter worden. Desondanks is het geweldig dat Overleef me dan zich in de toekomst afspeelt en dat er gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën. Soms is Overleef me dan ietwat voorspelbaar, maar daarnaast weet je niet wie je kunt vertrouwen.

Stan Kelder bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Overleef me dan

Auteur: Stan Kelder

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Boekscout

Bladzijdes: 286

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789464035872

Beoordeling: 3/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Overleef me dan – Stan Kelder

Geef een reactie