Recensie: Ordo Entia | Openbaring – Esmeralda van Belle

Recensie: Ordo Entia | Openbaring – Esmeralda van Belle

Jeroen heeft altijd gedacht dat de dood van zijn vader een ongeluk was geweest met een straathond. Maar na het ontvangen van een geheimzinnige brief komt Jeroen in contact met Ordo Entia, een geheim genootschap.

Bij Ordo Entia komt Jeroen tot ontdekking dat zijn vader helemaal niet overleden is door een straathond, maar bij een missie voor Ordo Entia. Tevens wordt aan Jeroen gevraagd om de plek van zijn vader in te nemen bij de eeuwenoude Ode Entia, dat de balans tussen de menselijke wereld en de mythische wereld in stand houdt.

Ondanks de afkeuring van zijn moeder, neemt Jeroen de uitnodiging aan. Eenmaal aangekomen bij Ordo Entia ondervindt Jeroen dat de wereld die hij kent slechts een klein deel is van de werkelijke wereld.

‘Jeroen, het leven is soms stom. De ene keer is het serieus, zwaar en verdrietig, de andere keer is het vreemd, grappig en moet je erom lachen. Je kunt niet altijd ernstig zijn.’

esmeralda van belle, ordo entia | openbaring

Esmeralda van Belle heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor Ordo Entia | Openbaring makkelijk wegleest. Daarnaast wordt de worldbuilding goed opgebouwd, maar gedurende het verhaal zwakt dit met grote stappen af. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Jeroen, waardoor je precies weet hoe hij denkt, voelt en wat hij beleeft.

Jeroen is een veertien jarige jongen en daarnaast zeer opmerkzaam en nieuwsgierig. Vanaf het moment dat hij de brief van Ordo Entia ontvangt, is hij geïnteresseerd in deze bijzondere genootschap. Door de nieuwsgierigheid is het uitnodigend om Jeroens perspectief te lezen. Desondanks missen de personages wel diepgang. Mede doordat er weinig emoties en gevoelens worden getoond. Hierdoor blijven de personages erg oppervlakkig.

Een ander minpunt is is dat Ordo Entia | Openbaring open eindigt. Hierdoor ga je echt afvragen of er nog een vervolg gaat komen. Daarnaast werd het einde ook zo beschreven alsof het verhaal nog niet af was, waardoor je met een leeg gevoel het boek weglegt. Tevens verliepen de gebeurtenissen op het einde zeer vlot, waardoor het leek alsof alles er nog moest worden ingepropt. Mijn gevoel zegde ook dat er veel meer uit het verhaal kon worden gehaald en met name het einde. Daar waren de scenes niet goed uitgewerkt, waardoor het niet af en leek en soms ook erg vaag bleef.

Ordo Entia | Openbaring is fantasierijk, spannend en mysterieus. Desondanks konden diverse punten nog wat beter worden uitgewerkt, maar was het een heerlijk verhaal om tussendoor te lezen.


Titel: Ordo Entia | Openbaring

Auteur: Esmeralda van Belle

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Godijn Publishing

Bladzijdes: 249

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789492115676

Beoordeling: 3/5 sterren

Koop bij bol.com

Eén gedachte over “ Recensie: Ordo Entia | Openbaring – Esmeralda van Belle

Geef een reactie