Recensie: Orangeboy – Patrice Lawrence

Recensie: Orangeboy – Patrice Lawrence

De broer van de 16-jarige Marlon is een aantal jaar geleden het gangsterleven ingegaan. Dit heeft diverse consequenties met zich meegebracht, wat uiteindelijk ook weer leidde tot vervelende gebeurtenissen. Omdat deze gebeurtenissen ook een groot impact hebben gehad op het leven van Marlon en zijn moeder, heeft Marlon aan zijn moeder beloofd om niet zijn broer achterna te gaan.

Alleen lukt het Marlon niet om zich aan deze belofte te houden wanneer een afspraakje in een tragedie is geëindigd. Na deze treurige tragedie heeft Marlon het gevoel dat ze achter hem aanzitten. Ze zijn namelijk opzoek naar Mr. Orange en gebruiken Marlon om hem te pakken te krijgen. Marlon heeft uiteindelijk geen keuze: kan hij worden wie hij nooit wilde zijn, om de mensen om hem heen te beschermen?

‘Ik moest hem onthouden. Hij wilde dat ik hem zou onthouden. Jongens zoals hij lieten graag hun macht gelden. Hun doelwitten moesten weten waar ze bang voor waren!’

patrice lawrence, orangeboy

Orangeboy is een aangrijpend verhaal dat wordt verteld vanuit het perspectief van Marlon. Marlon is zestien jaar oud, een slimme jongen en is nog nooit in de problemen gekomen. Zijn broer daarentegen is ooit in het gangsterleven beland en na een verkeersongeluk nooit meer de jongen geworden die hij ooit is geweest. Gedurende het verhaal zie je de ontwikkelingen en veranderingen in het karakter die Marlon ondergaat om zijn hoofd boven water te houden.

De ontwikkeling van Marlon word uitstekend beschreven, waardoor je begrijpt waarom hij diverse keuzes moet nemen. Daarnaast lees je goed wat angsten met mensen doet en wat de gevolgen daarvan zijn.

Een klein minpunt is dat Orangeboy soms nogal wat langdradig is, waardoor je het gevoel hebt dat je overbodige informatie aan het lezen bent. Desondanks is het verhaal imponerend. Het laat je echt zien wat de gevolgen zijn wanneer iemand in het leven van de gangsters terecht is gekomen.

Orangeboy is een indrukwekkend verhaal, waarin de woorden: familie, vriendschap, dood, bendes en drugs het verhaal perfect omschrijven!

Imagine bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Orangeboy

Auteur: Patrice Lawrence

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Imagine

Bladzijdes: 446

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463334624

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

Eén gedachte over “ Recensie: Orangeboy – Patrice Lawrence

Geef een reactie