Recensie: Op glad ijs – Sara Biren

Recensie: Op glad ijs – Sara Biren

Holland Delviss wil alleen maar bekendstaan om haar hockeytalent en niet om het feit dat ze een vrouwelijke ijshockeyspeler is. Wanneer haar schoolteam geselecteerd wordt voor HockeyFest, een evenement dat op televisie wordt uitgezonden, komt ze volop in de schijnwerpers te staan – juist omdat ze het enige meisje in een jongensteam is.

Niet iedereen is even blij met Hollands onverwachte roem, maar één persoon steunt haar ondanks alles: haar bazige cocaptain Wes. Hij is de laatste persoon van wie Holland zou verwachten. En de laatste persoon op wie ze verliefd zou moeten worden…

“‘Ik heb geen invloed op wat iemand anders vindt,’ mompel ik. ‘Maar ik heb wel invloed op wat ik vind en hoe ik op situaties reageer.’”

Sara Biren, Op glad ijs

Op glad ijs is door Sara Biren op een super fijne manier geschreven. Het verhaal is erg vlot en daarnaast ook realistisch. Bovendien heeft Sara Biren een mooie boodschap in het verhaal gestopt, namelijk dat je moet werken om je droom te realiseren en dat je de hoop niet moet opgeven. Tevens wordt Op glad ijs verteld vanuit het perspectief van Holland Delviss.

Holland, door sommigen ook wel Dutch genoemd, heeft veel hockeytalent en speelt tussen de jongens. Maar dat brengt voor Holland best wel druk met zich mee en niet iedereen is het er mee eens dat Holland een plek heeft verdiend in het jongensteam. Terwijl Holland bekend wil staan om haar talent en niet omdat ze een meisje is. Ondanks alles is er één persoon die haar onverwachts steunt en dat is de bazige cocaptain Wes.

Op glad ijs is een heerlijk boek om in weg te dromen! De romantiek in het verhaal speelt een belangrijke rol, maar overheerst absoluut niet. Bovendien speelt muziek daarentegen wel een grote rol en wordt het zelfs als communicatiemiddel gebruikt. Het einde van Op glad ijs was geweldig, maar ik vind het ook jammer dat het verhaal op dat punt eindigt. Want ik had graag nog willen weten hoe het verhaal verder zou gaan en hoe het zou eindigen.

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Op glad ijs

Auteur: Sara Biren

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 239

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000373420

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Op glad ijs – Sara Biren

Geef een reactie