Recensie: Ontwaken & De strijd (The Vampire Diaries #1-2) – L.J. Smith

Recensie: Ontwaken & De strijd (The Vampire Diaries #1-2) – L.J. Smith

The Vampire Diaries is het verhaal van Stefan en Damon, twee broers, die ten tijde van de Italiaanse renaissance verliefd waren op dezelfde vrouw. Ze vonden de dood in een zwaardduel, maar ontwaakten daarna als vampiers. Eeuwenlang bestreden ze elkaar. Nu zijn ze opnieuw verliefd op hetzelfde meisje, deze keer op het aantrekkelijke tienermeisje Elena, van Robert E. Lee High School. Is Elena sterk genoeg om zich staande te houden in hun allesvernietigende vete?


Het is alweer een tijd geleden dat ik de tv-serie heb gezien, desondanks werd het nu wel eens tijd om de boeken te gaan lezen. Vanaf de eerste pagina is het verhaal van The Vampire Diaries compleet anders dan de verhaallijn in de tv-serie. Zo zijn er een aantal grote verschillen. De karakters zien er anders uit en er bestaan andere karakters in het boek.

Mede door de simpele schrijfstijl en de niet al te lange hoofdstukken, vlieg je zo door het boek heen. Ook omdat je al achtergrondinformatie hebt door de tv-serie. De hoofdpersonages zijn minder goed uitgediept. Misschien dat deze nog worden uitgediept in de volgende delen. De spanning in het boek was matig en soms ietwat voorspelbaar.

Desondanks was het plezierig om weer in de wereld van de vampiers te zitten. Hopelijk worden de volgende delen beter en misschien wordt het ook weer eens tijd om de tv-serie weer te gaan kijken.


Titel: Ontwaken & De strijd

Auteur: L.J. Smith

Genre: Young Adult

Uitgeverij: De Boekerij

Bladzijdes: 352

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022554531

Beoordeling: 3/5 sterren

3 gedachten over “Recensie: Ontwaken & De strijd (The Vampire Diaries #1-2) – L.J. Smith

  1. Ik vond de boekenserie alleen nog maar beter worden! Ik had eerst de boeken gelezen, daarna was ik aan de serie begonnen…. Ik vond de boeken veel beter dan de serie! Uiteindelijk worden de verhaallijnen zo verschillend dat het niet meer te vergelijken valt.

Geef een reactie