Recensie: Onthul me (Shatter me #5.5) – Tahereh Mafi

Recensie: Onthul me (Shatter me #5.5) – Tahereh Mafi

Deze recensie kan spoiler van voorgaande delen bevatten.

Juliette en Warner genieten van de tijd die ze samen met elkaar kunnen doorbrengen op DeVrijplaats. Ondertussen heeft Kenji het moeilijk met alles wat hem is overkomen. Niemand lijkt hem naar hem te luisteren en het voelt alsof hij de enige is die zich druk maakt om de naderen dreiging.

Daar bovenop brengt Nazeera zijn emoties in de war. En alles wordt nóg ingewikkelder als Anderson stappen onderneemt die Kenji’s wereld ineen doen storten.

“Ik weet niet wat me mankeert. Ik moet stoppen met praten. Ik wil niets liever dan dit niet doen. Niet hier zijn. Ik wil terug naar mijn kamer en gaan slapen en niet hier zijn. Maar er is iets kapot – mijn hersens, mijn mond, mijn algehele motoriek.”

Tahereh Mafi, Onthul me

Characters Onthul me vertelt het verhaal waar Weersta me is geëindigd en Onthul me wordt verteld vanuit het perspectief van Kenji. Kenji is een goede vriend van Juliette, maar wanneer iedereen juist eindelijk een soort van rust heeft gevonden, heeft Kenji het daarentegen juist ontzettend moeilijk. Er luistert namelijk niemand naar hem en hij maakt zich ongerust over de achterblijvers. Uiteindelijk wordt alles ook erger dan iedereen heeft verwacht.

Atmosphere – Vanaf het begin van Onthul me hangt er zowel een opgelaten als een gespannen sfeer. De gespannen sfeer wordt veroorzaakt door voornamelijk Kenji, omdat hij het erg moeilijk heeft en daardoor ook gestrest gedraagt. De andere personages daarentegen zijn vooral opgelucht dat ze op een veilige plaats zijn. Maar dan verandert alles als er opeens iets onverwachts gebeurt.

Writing – Normaal gesproken heeft Tahereh Mafi een bijzondere, fijne en vlotte schrijfstijl, maar in Onthul me is de schrijfstijl daarentegen juist erg chaotisch. Dit komt vooral omdat er ontzettend veel in weinig pagina’s verteld moet worden en daardoor dus elke keer een nieuw onderwerp wordt aangesneden. Desondanks heeft Tahereh Mafi het voor elkaar gekregen om Onthul me spannend af te sluiten.

Plot Onthul me gaat dus weer verder waar Weersta me is geëindigd. Hierdoor begint Onthul me erg rustig, maar wordt er juist opgebouwd naar iets onverwachts. Deze verrassende gebeurtenis vindt inderdaad plaats op het einde en Onthul me eindigt ook met een enorme cliffhanger.

Intrigue – Doordat je wilt weten wat er nu precies met Kenji aan de hand is en waarom hij alles niet helemaal vertrouwt, blijft Onthul me intrigeren. Daarnaast weet je dat er iets staat te gebeuren en ook wekt de interesse van sommige verstandhoudingen.

Logic – De gebeurtenissen in Onthul me zijn allemaal het gevolg van eerdere gebeurtenissen. Maar door de chaotische schrijfstijl was Onthul me soms wel wat verwarrend.

Enjoyment – Al met al is Onthul me een heerlijk verhaal om te lezen. Helaas sprong Onthul me van hak op de tak, waardoor het nogal chaotisch overkomt. Desondanks is Onthul me een spannend verhaal en eindigt het met een enorme cliffhanger. Hierdoor kan ik niet wachten om het laatste deel Verbeeld me te lezen!


Titel: Onthul me

Auteur: Tahereh Mafi

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 86

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463496148

Beoordeling: 3/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Onthul me (Shatter me #5.5) – Tahereh Mafi

Geef een reactie