Recensie: Oktober Koning – Pamela Sharon

Recensie: Oktober Koning – Pamela Sharon

Tien miljoen euro
Vier spelers
Een winnaar
Wie wordt de nieuwe Oktober Koning(in)?

Mara is leerkracht en alleenstaande moeder van twee kinderen. Dex probeert een beter leven voor zichzelf op te bouwen nadat hij zijn moeder verloren heeft. Julia weet met moeite haar hoofd boven water te houden nadat haar man hun fortuin erdoorheen gejaagd heeft. Vincent wil ontsnappen uit de sleur van zijn leven.

Alle vier ontvangen ze een uitnodiging voor De Oktober Koning, een mysterieus spel waarbij de winnaar kans maakt op tien miljoen euro. Al snel verliezen de vier spelers zich in een spel waarbij de opdrachten steeds vreemder worden en niets is wat het lijkt.

Is het mensenleven tien miljoen euro waard? Hoever zou jij gaan voor tien miljoen euro?

“Niets is zeker in het leven, op het moment datje geboren wordt krijg je al de doodstraf, het enige zekr is, is dat je doodgaat.”

Pamela Sharon, Oktober Koning

Personages (Characters) Oktober Koning vertelt het verhaal van Mara, Dex, Julia en Vincent. Alle vier hebben ze de heftige gebeurtenissen in het verleden meegemaakt. Maar hun leven verandert vanaf het moment dat ze worden uitgenodigd om mee te doen aan De Oktober Koning, een spel waarbij de winnaar tien miljoen euro ontvangt. Gaandeweg de opdrachten leren Mara, Dex, Julia en Vincent met de heftige gebeurtenissen die ze moeten doorstaan elkaar een beetje kennen, maar toch blijkt niet iedereen te zijn wie ze zeggen te zijn. Ook hebben ze allemaal een andere drijfveer om te vechten voor die tien miljoen euro.

Sfeer (Atmosphere) – Vanaf de eerste bladzijde in Oktober Koning heerst er een mysterieuze sfeer. Deze sfeer ontstaat natuurlijk omdat je niet weet wat het spel De Oktober Koning nu precies inhoudt. Maar tegelijkertijd wordt ook duidelijk dat diverse personages ook geheimen achter zich houden. En daarbij is het ook onbekend wat er steeds bij een nieuwe opdracht staat te gebeuren.

Schrijfstijl (Writing) – Pamela Sharon heeft Oktober Koning met een vlotte en fijne manier geschreven. Daarbij brengt Pamela Sharon echt een boodschap over; namelijk hoe ver mensen kunnen gaan voor een bedrag van tien miljoen euro. En klaarblijkelijk blijkt dat mensen soms ontzettend ver kunnen en willen gaan.

Plot (Plot) – Meteen vanaf de eerste hoofdstuk in Oktober Koning word je meegenomen in het leven van Mara, Dex, Julia en Vincent, die op dat moment de uitnodiging ontvangen van De Oktober Koning. Gaandeweg het verhaal wordt de groep uitgedaagd met opdrachten die men niet gauw zou verwachten voordat er één met de prijs van tien miljoen euro vandoor kan gaan. Vervolgens wordt ook langzaam duidelijk welke personages niet helemaal de waarheid hebben verteld en wie dan ook de uiteindelijke winner wordt van De Oktober Koning.

Intrige (Intrigue) Oktober Koning is absoluut een intrigerend verhaal. Continu is het verhaal spannend en mysterieus, waardoor er eigenlijk geen moment is dat je niet verder wilt lezen in het verhaal. Tevens wordt aan het einde van elk hoofdstuk een deel verteld vanuit het perspectief van de persoon die het spel De Oktober Koning heeft bedacht, wat er dus nog meer voor zorgt dat het verhaal blijft fascineren.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Oktober Koning zijn alle realistisch voor deze thriller. Af en toe zitten er voorspelbare momenten tussen, maar toch weet Pamela Sharon ook weer veel onverwachte gebeurtenissen te verwerken in Oktober Koning. En daarnaast blijft tot het laatste moment de spanning en geheimzinnigheid behouden.

Amusement (Enjoyment) Oktober Koning is een mysterieus en spannend verhaal. Vier onbekende personen krijgen een uitnodiging om mee te doen aan De Oktober Koning, een spel waarbij de winnaar uiteindelijk tien miljoen euro kan winnen. Pamela Sharon weet heel goed over te brengen hoe ver mensen eventueel kunnen gaan voor zo’n groot bedrag. En dat brengt verrassende en spannende momenten met zich mee die je niet gauw ziet aankomen. Daarnaast wordt de geheimzinnigheid en spanning tot het laatste moment vastgehouden, waardoor Oktober Koning tot het laatste moment intrigerend blijft.

Hamley Books bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Oktober Koning

Auteur: Pamela Sharon

Genre: Thriller

Uitgeverij: Hamley Books

Bladzijdes: 446

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789464510324

Beoordeling: 4/5 sterren

2 gedachten over “Recensie: Oktober Koning – Pamela Sharon

Geef een reactie