Recensie: Niet volgens het script – Jennifer Murgia

Recensie: Niet volgens het script – Jennifer Murgia

De populaire Evie Cunningham en de stille Chase Mitman worden bij elkaar geplaatst voor een groepsopdracht. Zowel Evie als Chase hebben verwondingen/beschadigingen die voor de buitenwereld niet zichtbaar zijn.

Na diverse gesprekken beseffen beide dat ze meer op elkaar lijken dan ze in eerste instantie willen toegeven. Maar na diverse gebeurtenissen groeien ze steeds dichter bij elkaar. De ontstane vriendschap en de liefde die opbloeit, komt hun beide erg duur te staan.

“Ja, ik was zo’n stille. Zo’n jongen die de helft van de tijd achterin het lokaal zat en geen interesse leek te tonen in de les. Mensen zagen wat ze wilden zien, maar meneer Floyd? Hij kéék echt. Hij wist wat het gedicht April 18th voor me betekende. Hoe die datum voor altijd als een duistere wolk boven mijn hoofd zou hangen.”

Jennifer Murgia, Niet volgens het script

Niet volgens het script is vlot geschreven, erg meelevend en details worden zo geschreven dat je zelf nog ruimte hebt om de omgeving te creëren. Zowel Evie als Chase worden geïntroduceerd en je leest ook uit beide perspectieven. Als lezer krijg je steeds beetje bij beetje informatie over de beschadigingen die zowel Evie als Chase hebben.

De titel geeft exact weer waar het verhaal overgaat, namelijk: dat het leven niet vlekkeloos verloopt (niet volgens het script). Daarnaast is de cover op zichzelf niet spectaculair, maar toch trekt het je aandacht.

Een veelvoorkomende cliché is dat een stil/verlegen meisje verliefd wordt op een populaire jongen. In Niet volgens het script is het juist precies andersom. Het populaire meisje wordt verliefd op een stille jongen, terwijl ze nog een relatie heeft met een populaire jongen.

Tevens leer je Evie kennen als een meisje dat niet helemaal zichzelf is. Diep van binnen wil ze niet het populaire meisje zijn, maar gewoon zichzelf. Daarnaast leer je Chase ook kennen. Chase is door een heftig ongeluk, een jongen geworden die niet persé in de spotlight hoeft te staan. Eveneens boeit het hem weinig wat andere over hem denken en hij gaat vooral zijn eigen weg.

Niet iedereen is het eens met de relatie tussen Evie en Chase. Om de relatie te laten stranden, gaan sommige mensen erg ver. De heftige acties die de tegenstanders ondernemen zie je niet aankomen. Daarnaast was ik na het lezen van Niet volgens het script echt sprakeloos. Het einde had een enorm impact, wat vooral de volgende vraag naar boven bracht: hoe kunnen mensen zo wreed zijn?

Hou je van Young Adult verhalen met een romantische tint, waarin mensen zover gaan om andere mensen kapot te maken en hou je van een liefdesverhaal dat niet helemaal volgens het script verloopt? Vind je het leuk dat je moet bijkomen van een boek? Dan is Niet volgens het script een boek voor jou!

Dutch Venture Publishing bedankt voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.


Titel: Niet volgens het script

Auteur: Jennifer Murgia

Genre: Young Adult, Romantiek

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 240

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789492585301

Beoordeling: 4/5 sterren

Koop bij bol.com

2 gedachten over “Recensie: Niet volgens het script – Jennifer Murgia

Geef een reactie