Recensie: Niets meer te zeggen – Karen M. McManus

Recensie: Niets meer te zeggen – Karen M. McManus

Vier jaar geleden werd Brynns favoriete leraar vermoord. Drie leerlingen, onder wie haar beste vriend Tripp Talbot, vonden het lichaam van meneer Larkin in het bos achter hun school. De zaak werd nooit opgelost.

Nu Brynn aan haar droomstage bij een misdaadshow begint, is ze vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Zonder de getuigenis van Tripp, waren de andere twee misschien veroordeeld voor de moord. Ze zijn nooit vergeten wat hij die dag voor hen heeft gedaan. Net zomin als Tripp is vergeten dat elk woord dat hij de politie vertelde gelogen was.

Terwijl Brynn ontrafelt wat er die ene fatale dag in het bos is gebeurd, ontdekt ze geheimen die alles zouden kunnen veranderen. Vier jaar geleden kwam iemand weg met moord. En die moordenaar loopt nog steeds vrij rond…

“‘Maar ik verdien het om me zo te voelen!’ zegt ze. ‘Nee, dat is niet waar, dat zweer ik je.’”

Karen M. McManus, Niets meer te zeggen

Personages (Characters) Niets meer te zeggen vertelt het verhaal van Brynn en haar beste vriend Tripp. Brynn wordt aangenomen bij haar droomstage en gaat onderzoek doen naar de moord op haar favoriete leraar. Tijdens dit onderzoek haalt ze geheimen naar boven die ze liever niet had willen weten. Ondanks dat Brynn soms wordt tegengewerkt, is ze wel vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen. Zelfs als dat betekent dat er bekende van haar worden bedreigd. Daarnaast blijkt Tripp ook niet altijd de waarheid te hebben verteld en de vriendschap met Brynn wordt door dit onderzoek uiteindelijk alleen maar hechter.

Sfeer (Atmosphere) – De sfeer in Niets meer te zeggen is vooral erg mysterieus. Deze sfeer ontstaat natuurlijk doordat er zoveel nog onbekend is over de moord op Brynns favoriete leraar. En elke keer wanneer je denkt dat je weer iets weet, blijkt het toch soms weer anders in elkaar te steken.

Schrijfstijl (Writing) – Karen M. McManus heeft Niets meer te zeggen op een fijne en vlotte manier geschreven. Daarbij wordt Niets meer te zeggen verteld vanuit de perspectieven van Brynn en Tripp. Voornamelijk via Brynn wordt er steeds meer bekend over wat er nou precies in het bos vier jaar geleden is gebeurd.

Plot (Plot) – Vanaf de eerste bladzijde begint Niets meer te zeggen al met de moord op Brynns favoriete leraar en haar zoektocht naar de dader. Gaandeweg leren we Brynn en haar beste vriend Tripp steeds beter kennen, maar wordt ook langzaam stap voor stap wat meer duidelijk wat er zich nu vier jaar geleden in het bos heeft afgespeeld. Uiteindelijk komen we op het einde van Niets meer te zeggen steeds dichter bij de waarheid.

Intrige (Intrigue) Niets meer te zeggen is een intrigerend verhaal, vooral omdat je eigenlijk wel wilt weten wat er zich vier jaar geleden nou precies heeft afgespeeld. En natuurlijk wie uiteindelijk nu de dader is. Gaandeweg word je steeds ietwat gevoed met informatie, maar toch komen er ook weer verrassende wendingen. Mede hierdoor is Niets meer te zeggen geen moment saai.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Niets meer te zeggen zijn voor het type verhaal allemaal logisch. Daarbij zijn veel gebeurtenissen spannend, maar leer je ook de personages beter kennen door de gebeurtenissen. Daarnaast wordt er af en toe ook verteld wat er vier jaar geleden precies gebeurde met de drie leerlingen die het lichaam van de leraar hebben gevonden.

Amusement (Enjoyment) Niets meer te zeggen is een intrigerend en geheimzinnig verhaal. Na vier jaar krijgt Brynn de kans om onderzoek te doen naar de dood van haar favoriete leraar. Elke keer wanneer ze denkt weer dichter bij het antwoord te komen, blijkt het toch weer anders in elkaar te steken. Ook blijkt niet iedereen zo betrouwbaar als ze dacht. Uiteindelijk maakt Brynn gedurende het gehele onderzoek ook een positieve ontwikkeling door en wordt tevens duidelijk dat Brynn echt een doorzetter is en er alles aan doet om de dader te ontmaskeren. Alleen vond ik het einde van Niets meer te zeggen wel ietwat tegenvallen, vooral met betrekking tot de uiteindelijke ontrafeling.

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Niets meer te zeggen

Auteur: Karen M. McManus

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 332

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000382866

Beoordeling: 4/5 sterren

Eén gedachte over “ Recensie: Niets meer te zeggen – Karen M. McManus

Geef een reactie