Recensie: Nick en Charlie worden verliefd (Heartstopper #2) – Alice Oseman

Recensie: Nick en Charlie worden verliefd (Heartstopper #2) – Alice Oseman

Deze recensie kan spoilers van het voorgaande deel bevatten.

Nick en Charlie zijn beste vrienden, maar één spontane kus heeft alles veranderd. Charlie weet zeker dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt en zijn vriendschap met Nick voor altijd heeft verpest.

Ondertussen is Nick meer in de war dan ooit. Maar liefde werkt op verrassende wijze en Nick ontdekt langzaam maar zeker nieuwe dingen over zijn vrienden, zijn familie … en zichzelf!

“Ik ben gek op Charlie Spring! Op een romantische manier, niet als vrienden.”

Alice Oseman, Nick en Charlie worden verliefd

Personages (Characters) Nick en Charlie worden verliefd vertelt het verhaal van Nick en Charlie. Nick is meer in de war dan ooit en hij weet ook niet hoe hij met alle gevoelens om moet gaan. Ondertussen denkt Charlie dat hij een fout heeft gemaakt en probeert zijn vriendschap met Nick dan ook te redden. Wanneer ze eindelijk met elkaar gepraat hebben, blijken er weer nieuwe dilemma’s te zijn ontstaan. Allebei proberen ze met de nieuwe ontstane situatie om te gaan, waarbij ze ook nieuwe dingen over zichzelf ontdekken. Tegelijkertijd blijkt ook de acceptatie van hun vrienden voor beiden erg belangrijk te zijn.

Sfeer (Atmosphere) – Ook in Nick en Charlie worden verliefd heerst er een vriendschappelijke, maar bovenal een romantische sfeer. De warme karakters van Nick en Charlie zorgen voor deze sfeer, maar ook de manier van omgaan met diverse situaties is van invloed op de sfeer.

Schrijfstijl (Writing) – Alice Oseman heeft Nick en Charlie worden verliefd op een prachtige manier geïllustreerd en geschreven. De prachtig illustraties vertellen al ontzettend veel zonder dat je de dialogen leest. Maar de dialogen zijn desondanks wel van toegevoegde waarde aan het verhaal.

Plot (Plot) Nick en Charlie worden verliefd begint meteen waar Nick en Charlie ontmoeten elkaar is geëindigd. Waarna het misverstand is besproken, krijgen Nick en Charlie te maken met nieuwe situaties. Hierbij blijkt vooral hun onderlinge vertrouwen erg belangrijk te zijn.

Intrige (Intrigue) – De karakters van Charlie en Nick zorgen ervoor dat Nick en Charlie worden verliefd een intrigerend verhaal is. De openheid van de jongens naar elkaar toe, maar ook hun ontwikkeling gedurende het verhaal zorgen ervoor dat Nick en Charlie worden verliefd blijft fascineren.

Logica (Logic) – De gebeurtenissen in Nick en Charlie worden verliefd zijn voor een contemporary verhaal realistisch. Natuurlijk zijn er ook veel gebeurtenissen voorspelbaar, maar de warme karakters van Nick en Charlie maken dit allemaal goed. Tegelijkertijd zijn de gebeurtenissen erg prachtig en bovenal erg liefdevol.

Amusement (Enjoyment) – Al met al is Nick en Charlie worden verliefd een intrigerend, liefdevol en ontroerend verhaal. Daarbij hebben Nick en Charlie erg warme karakters en tegelijkertijd komen ze gedurende het verhaal veel nieuwe dingen over zichzelf te weten. Daarnaast zijn de illustraties in Nick en Charlie worden verliefd door Alice Oseman op een prachtige manier geïllustreerd. Tegelijkertijd is het einde van Nick en Charlie worden verliefd erg ontroerend, waardoor ik erg benieuwd ben geworden naar het vervolg: Nick en Charlie in de stad van de liefde.

Best of YA bedankt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.


Titel: Nick en Charlie worden verliefd

Auteur: Alice Oseman

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 319

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000379262

Beoordeling: 4/5 sterren


Eén gedachte over “ Recensie: Nick en Charlie worden verliefd (Heartstopper #2) – Alice Oseman

Geef een reactie